2021-01-19 11:54:15
Φωτογραφία για Τουρκία: Ακόμα 238 συλλήψεις στον στρατό «για δεσμούς με το δίκτυο Γκιουλέν»
Οι τουρκικές αρχές έδωσαν εντολή για την σύλληψη 238 ανθρώπων σε επιχείρησή τους που είχε στόχο υπόπτους στον στρατό για φερόμενους δεσμούς με τον μουσουλμάνο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι ήταν ο ενορχηστρωτής του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016 στην Τουρκία, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η επιχείρηση αυτή, η οποία καλύπτει 60 επαρχίες, έγινε στο πλαίσιο καταστολής του δικτύου του ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν που διεξάγεται εδώ και τέσσερα χρόνια. Αυτός αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016 στην οποία περισσότεροι από 250 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Το Anadolu προσέθεσε ότι 160 άνθρωποι έχουν συλληφθεί κατά τις πρόσφατες επιδρομές της αστυνομίας που έδωσαν εντολή να διεξαχθούν εισαγγελείς στην Σμύρνη. Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, στόχοι ήταν επίσης ύποπτοι στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο όπου είναι ανεπτυγμένος ο τουρκικός στρατός κατοχής.


Μεταξύ των υπόπτων βρίσκονται 218 στρατιωτικοί εν υπηρεσία, στους οποίους περιλαμβάνονται 6 συνταγματάρχες, 3 αντισυνταγματάρχες και 9 ταγματάρχες, σύμφωνα με το Anadolu.

Από την απόπειρα πραξικοπήματος, περίπου 80.000 άνθρωποι κρατούνται εν αναμονή της δίκης τους και περίπου 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι, στρατιωτικό προσωπικό και άλλοι έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα. Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι έχουν αποταχθεί από τις τάξεις του τουρκικού στρατού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ