2021-01-20 21:39:50
Φωτογραφία για «Καταπέλτης» η Βαρβάρα Φύτρου για το Μάτι: Προσπάθησαν να προστατεύσουν τους υπεύθυνους του εγκλήματος
Η γυναίκα που έχασε τον σύζυγο και τα δύο παιδιά της στην φονική πυρκαγιά κατέθεσε για πρώτη φορά στον 6ο τακτικό ανακριτή Αθανάσιο Μαρνέρη, ο οποίος χειρίζεται τον ογκώδη φάκελο της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι - «Κατέθεσα όλα όσα έζησα, άκουσα, βιώσα, έμαθα » ανέφερε - Τι είπε η ίδια και ο συνήγορός της για τις ευθύνες της εισαγγελίας

Για προσπάθεια προστασίας κάποιων από τους υπευθύνους και υπαίτιους της φονική πυρκαγιά στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018, που έχασαν τη ζωή τους 102 συνάθρωποί μας, έκανε λόγο η Βαρβάρα Φύτρου η οποία κατέθεσε για πρώτη φορά σήμερα στον ανακριτή ο οποίος έρευνα την υπόθεση.

Η κατάθεση της Βαρβάρας Φύτρου συνέπεσε με το νέο αίτημα του ανακριτή προς την εισαγγελία για αναβάθμιση του κατηγορητηρίου της τραγικής αυτής υπόθεσης σε βαθμό κακουργήματος, από πλημμέλημα που είναι σήμερα.

Βαρβάρα Φύτρου:

«Σήμερα έδωσα για πρώτη φορά κατάθεση στον κύριο ανακριτή
. Ο κ. Μαρνέρης έχει κάνει μια ενδελεχέστατη έρευνα από την οποία προκύπτουν όλα όσα έγιναν στην Ανατολική Αττική στις 23 Ιουλίου 2018. Είναι κακουργήματα. Κάποιοι, οι πράξεις τους είναι κακουργηματικές. Αυτούς κάποιοι άλλοι προσπαθούν να τους προστατέψουν. Αυτό για εμένα είναι τραγικό και λυπηρό. Η εισαγγελία έχει πρόβλημα. Πραγματικά τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να το λύσει».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το περιεχόμενο της κατάθεσή της, απάντησε:

Όλα όσα έζησα, όλα όσα βίωσα, όλα όσα άκουσα, όλα όσα έμαθα από το σύζυγο μου και τα παιδιά μου λίγο πριν να καταλήξουν.

Σε άλλη ερώτηση για το πως θα δικαιωθεί, απάντησε:

Η δικαίωση θα έρθει πραγματικά όταν θα αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους αυτούς που διέπραξαν αυτά τα εγκλήματα, αυτά τα κακουργήματα. Για εμένα για τις ψυχές τους αυτή θα είναι η δικαίωση.

Ο Βασίλης Καπερνάρος, συνήγορος της Βαρβάρας Φύτρου, δήλωσε :

Μακάρι η Εισαγγελία να είχε ενδιαφερθεί νομικά για την υπόθεση στο Μάτι όπως ενδιαφέρθηκε για την υπόθεση της κας Μπεκατώρου.

Όταν λέμε για την υπόθεση στο Μάτι μιλάμε για 102 σκοτωμένους συνανθρώπους μας. Μακάρι η Εισαγγελία να είχε επιδείξει το ίδιο ενδιαφέρον και την ίδια σημασία όπως στην υπόθεση της κας Μπεκατώρου.... Ο κ. ανακριτής έκανε εξαιρετική έρευνσ. Γι αυτό λέμε έχει σοβαρό πρόβλημα η εισαγγελία και πρέπει να το λύσει". anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ