2021-01-21 21:29:35
Φωτογραφία για Μπορέλ σε Τσαβούσογλου: Θέλουμε βιώσιμη αποκλιμάκωση στην ανατολική Μεσόγειο
Λίγες ώρες μετά από την ορκωμοσία Μπάιντεν, ο υπουργός Εξωτερικών της Άγκυρας Μεβλούτ Τσαβούσογλου άκουσε στις Βρυξέλλες από τον Ζοζέπ Μπορέλ, Νο1 της ευρωπαϊκής διαπλωματίας, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει ανήσυχη για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.

Ο Τσαβούσογλου πραγματοποιεί μία επίσκεψη «γοητείας» στις Βρυξέλλες, τρεις ημέρες πριν από την επανέναρξη των διαρευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας -και ενώ το γενικότερο κλίμα θεωρείται ότι βαραίνει για την Άγκυρα μετά από την εγκατάσταση του νέου «πλανητάρχη» στον Λευκό Οίκο. Άλλωστε, ο Άντονι Μπλίνκεν, που θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών της Διοίκησης Μπάιντεν, φρόντισε να σημειώσει κατά τη διάρκεια της ακρόασής του από την επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων του Κονγκρέσου, ότι το καθεστώς Ερντογάν συμπεριφέρεται ως «δήθεν σύμμαχος».

Ο κ. Μπορέλ, που συναντήθηκε πριν από λίγο με τον κ. Τσαβούσογλου, σημείωσε ότι η Ευρώπη είδε «βελτίωση στην γενική ατμόσφαιρα, ευχόμενος στην συνέχεια να υπάρξει μία «βιώσιμη αποκλιμάκωση» στην ανατολική Μεσόγειο. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ