2021-01-22 12:15:52
Φωτογραφία για Καθηλώνει το εξώφυλλο του TIME - Ο Τζο Μπάιντεν μέσα στο... κατεστραμμένο Οβάλ γραφείο
Το αμερικανικό περιοδικό ΤΙΜΕ αφιέρωσε το νέο του εξώφυλλο στην πρώτη μέρα του νέου προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο Οβάλ γραφείο. Το εξώφυλλο που επιμελήθηκε ο Αμερικανός καλλιτέχνης Tim O' Brien δείχνει τον 46ο πρόεδρο των ΗΠΑ να κοιτάει σκεπτικός έξω από το παράθυρο. Όσο για το χρώμα που έχει επιλεγεί ως φόντο είναι αυτό της φωτιάς παραπέμποντας ουσιαστικά στην... κληρονομιά που απέκτησε ο Τζο Μπάιντεν από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Την ίδια ώρα το εσωτερικό του Οβάλ γραφείου θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Οι χρυσές κουρτίνες που είχε τοποθετήσει ο Ντόναλντ Τραμπ είναι σκισμένες, το ταβάνι του Οβάλ γραφείου έχει υποστεί ζημιές, ενώ στο γραφείο υπάρχουν πεταμένα αποφάγια από junk food καθώς και χαρτια τα οποία είτε είναι το ένα πάνω στο άλλο, ειτε είναι πεταμένα. Το μπροστινό μέρος έχει λερωθεί με σπρέι, ενώ το ακουστικό του τηλεφώνου έχει πεταχτεί στο πάτωμα.

Παράλληλα το πάτωμα είναι γεμάτο από πατημασιές και πεταμένα χαρτιά, ενώ υπάρχει ένας τηλεβόας και ένα κόκκινο καπέλο. Μάλιστα ο τηλεβόας παραπέμπει στον «Βίκινγκ» που ήταν μεταξύ των εισβολέων στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου (κρατούσε στο χέρι έναν τηλεβόα). Το εξώφυλλο συνοδεύει η φράση «Day One».


Επιπλέον το editorial του περιοδικού είναι αφιερωμένο στην ορκωμοσία του 46ου προέδρου των ΗΠΑ. Ακόμη γίνεται λόγος για την απουσία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ από την τελετή. Επίσης αναφέρει ότι η ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν πραγματοποιήθηκε με ελάχιστο κόσμο και 25.000 εθνοφρουρούς. Μάλιστα όπως λέει η ορκωμοσία θύμισε τελετή εν καιρώ πολέμου. Φυσικά το TIME στέκεται και στην αποκατάσταση της ομαλότητας στη χώρα με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του Τζο Μπάιντεν.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ