2021-01-22 18:30:21
Φωτογραφία για Νέοι βρήκαν τρόπο να εμβολιάζονται παίρνοντας τη σειρά από ηλικιωμένους


Μέσα στο χάος της πανδημίας που σφυροκοπά αλύπητα τη Βρετανία, με το σύστημα υγείας της χώρας να φλερτάρει με την κατάρρευση και τα λεωφορεία να μεταφέρουν ασθενείς εξαιτίας της δραματικής ανόδου εισαγωγών στα νοσοκομεία, αποκαλύπτεται ότι νεότερης, σε ηλικία, άνθρωποι βρήκαν τρόπο να παρακάμψουν τη σειρά προτεραιότητας και να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό.

Το συγκεκριμένο γεγονός έχει προκαλέσει έντονη κατακραυγή στο Ηνωμένο Βασίλειο με τις υγειονομικές αρχές να κάνουν λόγο για κάτι το τρομακτικό, ακόμη και για ηθικό παράπτωμα.

Συγκεκριμένα, ο νοσοκομειακός γιατρός του NHS, Βιν Ντιβάνκερ, επέκρινε σε έντονο βαθμό τους Βρετανούς που παραβιάζουν τη σειρά προτεραιότητας.

Οι νέοι μέσα από μια εφαρμογή του συστήματος βρήκαν τρόπο να κανονίσουν τα ραντεβού.

Σωρεία αντιδράσεων έχει προκληθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε μια περίοδο που η Βρετανία βρίσκεται στο έλεος της πανδημίας, με τον υψηλότερο αριθμό νεκρών στον κόσμο και υπερπληρότητα στις Εντατικές.

Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε 1.290 νέους θανάτους λόγω Covid το τελευταίο 24ωρο, παρουσιάζοντας μείωση σε σύγκριση με το απόλυτο αρνητικό ρεκόρ των 1.820 νεκρών της Τετάρτης. Με την σημερινή καταγραφή, ο επίσημος συνολικός αριθμός θανάτων από Covid στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέρχεται σε 94.580. Ακόμη, αναφέρθηκαν 37.892 νέα κρούσματα, σημειώνοντας πτώση από τα 38.905 της Τετάρτης.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ