2021-01-24 21:48:37
Φωτογραφία για Ηλεία: «Φούσκωσε» το ποτάμι και πλημμύρισε η περιοχή στον Κακόβατο
Τα νερά του τοπικού ποταμού «φράκαραν» στο γεφύρι της σιδηροδρομικής γραμμής και πέρασαν παράλληλα με αυτή προς τα σπίτια με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σε πολλές περιπτώσεις στο νότιο και ανατολικό τμήμα του χωριού.

Από τις 11 το βράδυ και μετά οι κάτοικοι στον Κακόβατο είδαν τις αυλές και τα υπόγεια των σπιτιών του να πλημμυρίζουν, όπως κι εκατοντάδες στρέμματα γης, δρόμους και άλλα σημεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που παραθέτει το ilialive.gr, η πυροσβεστική Υπηρεσία κινητοποιήθηκε με δυνάμεις από την Κρέστενα, τον Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία με επικεφαλής τον υποδιοικητή της Π.Υ. Πύργου Νίκο Σμαρνάκη και τον προϊστάμενο του Π.Κ. Κρεστένων Κώστα Δρακόπουλο με ολονύχτια προσπάθεια μέσα στα νερά και με την συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ζαχάρως.

Για να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια παρακολούθησε το έργο των δυνάμεων και ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης που επέστρεψε από την Αθήνα στο χωριό του και βρέθηκε και αυτός μπροστά στην εικόνα της καταστροφής.

Οι πυροσβέστες χρειάστηκε να απεγκλωβίσουν έναν ηλικιωμένο όπου πλημμύρισε η έκταση γύρω από το σπίτι του, ενώ χρησιμοποίησαν κάθε διαθέσιμο μέσο για να κάνουν άντληση υδάτων όπου έγινε υπόδειξη από τους κατοίκους.

Προβλήματα σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, υπάρχουν και στην περιοχή γύρω από το λίμνη Καϊάφα όπου υπερχείλησαν αποστραγγιστικές τάφροι και στο Ξηροχώρι όπου σημειώθηκαν τοπικά κατολισθήσεις. anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ