2021-01-28 23:20:18
Φωτογραφία για Να βαφτεί «κόκκινη» η Αττική εισηγήθηκαν οι λοιμωξιολόγοι – Τι σημαίνει αυτό για λιανεμπόριο, σχολεία
 

Η εισήγηση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων είναι να βαφτεί «κόκκινη» όλη η Αττική.

Την Παρασκευή (29/1) θα υπάρξει νέα συνάντηση προκειμένου να αποφασιστούν τα μέτρα που θα ισχύσουν και αν αυτά θα μοιάζουν με όσα είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα για τις «κόκκινες» περιοχές ή θα διαφέρουν σε κάποια σημεία.

Για το λιανεμπόριο θεωρείται σίγουρη η επιστροφή του click away από την στιγμή που η Αττική θα μπει στο «κόκκινο» ενώ πλέον είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιστρέψουν στις φυσικές τους τάξεις οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Υπάρχει ένα ενδεχόμενο να συζητηθεί η επιστροφή μόνο των μαθητών του γυμνασίου αλλά και αυτό είναι πολύ δύσκολο να συμβεί. Θα παραμείνουν πάντως ανοιχτά δημοτικά σχολεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Θυμίζουμε ότι σήμερα το πρωί ο Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στο MEGA είχε αναφερθεί στο τι θα συμβεί αν η Αττική χαρακτηριστεί κόκκινη: «Η απόφαση  που είναι ήδη ειλημμένη, ότι σε περίπτωση που μπούμε στα χαρακτηριστικά μιας “κόκκινης” ζώνης, επιστρέφουμε στο click away και κλείνουμε τα σχολεία
. Η απόφαση είναι δεδομένη να ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, επίσης, η απόφαση που υπάρχει είναι ότι όταν μια περιοχή επιβαρύνεται, όταν μπαίνει στο “κόκκινο”, δεν θα λειτουργούν τα Λύκεια. Αυτή είναι η προηγούμενη απόφαση της Επιτροπής. Αυτές τις δύο μέρες, λοιπόν, θα δούμε τα δεδομένα που υπάρχουν, ποιες περιοχές δυσκολεύουν και αν υπάρχει τέτοιο θέμα θα το συζητήσουμε».

Ακόμη ένα ερωτηματικό είναι το τι θα ισχύσει με την απαγόρευση κυκλοφορίας καθώς υπήρχε η πληροφορία ότι οδεύουμε για διακοπή από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 5 το πρωί αλλά αυτό δεν είναι δεδομένο ότι θα συμβεί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο  σημείωσε ότι η απάντηση της κυβέρνησης σε ενδεχόμενο επιδείνωσης της κατάστασης «θα είναι πάντα δυναμική». «Μένουμε σε διαρκή επιφυλακή ώστε να παρεμβαίνουμε όταν αυτό χρειάζεται. Δεν είναι δηλαδή πολιτική “βλέποντας και κάνοντας”, είναι ακριβώς το αντίθετο: βλέπουμε ώστε να ξέρουμε ακριβώς τι κάνουμε», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

«Ανοίγουμε δραστηριότητες όταν τα κρούσματα υποχωρούν, τις περιορίζουμε όταν αυτά αναζωπυρώνονται. Κρατάμε τις απαραίτητες ισορροπίες ανάμεσα στις ανάγκες της δημόσιας υγείας και της εθνικής οικονομίας, αποφασίζοντας κάθε εβδομάδα ανάλογα με τα δεδομένα», εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ