2021-02-02 20:01:38
Φωτογραφία για 25 Διαφορετικά Σαλόνια με τον ίδιο ...λατρεμένο Καναπέ
Ektorp

Όπως λέμε ...Καναπές

Συνδυασμοί επίπλων και προτάσεις διαμόρφωσης για το σαλόνι με τον απίστευτα ευέλικτο και διαχρονικό καναπέ Ektorp της ΙΚΕΑ

Επί πολλές δεκαετίες η σειρά Ektorp αποτελεί το best sellers της ΙΚΕΑ παγκοσμίως και όχι αδικαιολόγητα, αφού η σχέση ποιότητας - τιμής - αισθητικής - πρακτικότητας κατατάσσει κάθε καναπέ Ektorp πραγματικά σε μια από τις κορυφαίες επιλογές της αγοράς, σε καναπέδες μαζικής παραγωγής.

Η σειρά περιλαμβάνει διθέσιο, τριθέσιο, γωνιακό, γωνιακό με ανάκλιντρο, πολυθρόνα και σκαμπώ και με πιο δημοφιλή απόχρωση το λευκό, αν και τα καλύμματα διατίθενται και σε άλλα χρώματα.

Βεβαίως καλύμματα εκ των υστέρων μπορούν και να ραφτούν σε όποια ποιότητα υφάσματος και απόχρωση επιθυμεί κάποιος, ενώ εταιρίες - eshops με σχετικά είδη κατασκευάζουν καλύμματα και για τους συγκεκριμένους καναπέδες όπως και για όλα τα έπιπλα ΙΚΕΑ στις στανταρισμένες διαστάσεις και σε ποικιλία υφασμάτων-αποχρώσεων, τα οποία  μπορείτε να παραγγείλετε on line και να είστε σίγουροι ότι θα ταιριάξουν ακριβώς στα έπιπλά σας. Δείτε όλες τις σχετικές πληροφορίες εδώ. 

Σχεδιαστικά πρόκειται για τον κλασσικό και σε εντελώς απλή φόρμα καναπέ με στρογγυλά μπράτσα και ατομικό μαξιλάρι ανά κάθισμα, όπως ακριβώς και στην πλάτη. 

Το υλικό γεμίσματος των μαξιλαριών (αφρός πολυουρεθάνης) τον κάνει ιδιαίτερα άνετο και ανθεκτικό για καθημερινή χρήση, προσφέρεται άλλωστε με 10ετή εγγύηση. 

Τα αποσπώμενα και πλενόμενα καλύμματα αυξάνουν ακόμη περισσότερο την λειτουργικότητά του ενώ το μεγαλύτερο πλεονέκτημα ενός καναπέ Ektrop είναι η διακοσμητική "ευελιξία" και διαχρονικότητά του αφού μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε σαλόνι ανεξάρτητα από το γενικό ύφος του χώρου και ανάλογα με τα μαξιλάρια και τα υπόλοιπα έπιπλα που θα πλαισιωθεί να αλλάξει εντελώς όψη και να προσαρμοστεί σε κάθε διακοσμητικό στυλ. 

Πρόσφατα η σειρά Ektorp καταργήθηκε στης ΗΠΑ και τον Καναδά και αντικαταστάθηκε από το μοντέλο Uppland κάτι που ίσως μελλοντικά συμβεί και στις Ευρωπαϊκές χώρες. 

Ο καναπές Uppland είναι στην πραγματικότητα ένα βελτιωμένο μοντέλο του Ektorp, με πανομοιότυπο σχεδιασμό απλά ελαφρά πιο βαθύς και πιο ψηλός, ενώ η βασική διαφορά του είναι τα ελατήρια που περιέχονται στα μαξιλάρια, μαζί με τον αφρό, για ακόμη περισσότερη άνεση και αντοχή. 













ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ