2021-02-03 02:38:29
Φωτογραφία για Rimac C_Two: Τελικές αεροδυναμικές δοκιμές
 Με τα τέσσερα κινούμενα αεροδυναμικά βοηθήματα, το Rimac C-Two περνάει από τους τελικούς ελέγχους για να βελτιστοποιηθεί η συμπεριφορά του και να είναι σίγουρα το τελικό προϊόν στην καλύτερη φόρμα που θα μπορούσε.

Τα τελευταία δύο χρόνια, τρεις διαφορετικές εκδοχές του πρωτότυπου του C_Two έχει περάσει από μια σειρά δοκιμών στην αεροδυναμική σήραγγα.

Αυτό συμβαίνει προκειμένου να διασφαλίσει η Rimac πως η αεροδυναμική της ναυαρχίδας στη γκάμα της αποδίδει στο βέλτιστο επίπεδο απόδοσης, αυτονομίας και συμπεριφοράς όσον αφορά τις επιπτώσεις του ανέμου στο εντυπωσιακό της αμάξωμα. Η ομάδα των μηχανικών της εταιρείας πραγματοποίησε χιλιάδες προσομοιώσεις σε υπολογιστή για το C_Two, με κάθε μοντέλο προσομοίωσης να αποτελείται από περισσότερα από 120 έως και 180 εκατομμύρια στοιχεία που θα επιδέχονταν επεμβάσεων στα λεπτομερή μοντέλα όπου εξεταζόταν και η μεταφορά θερμότητας. Με τις δοκιμές σε πραγματικό χρόνο, είναι σημαντικό να επικυρωθούν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.


Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, οι μηχανικοί προσπαθούν να αξιολογήσουν το αυτοκίνητο σε τρεις θεμελιώδεις πτυχές: αποδοτικότητα αυτοκινήτου, απόδοση συστήματος ψύξης και ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα.

Όλα αυτά είναι ακόμη πιο σημαντικά για ένα ηλεκτρικό. Για παράδειγμα, σε μεγάλα ταξίδια οι απαιτήσεις για ψύξη θα είναι φυσικά χαμηλότερες από ότι όταν το C_Two οδηγείται στην πίστα. Ταυτόχρονα, είναι επίσης σημαντικό να διασφαλιστεί η βέλτιστη αυτονομία από τις μπαταρίες του και η συνολική ικανότητα του αυτοκινήτου να αξιοποιήσει πλήρως την τεράστια ισχύ και ροπή του. Η αεροδυναμική του αυτοκινήτου παίζει βασικό ρόλο σε αυτό το θέμα. Το C_Two έχει σχεδιαστεί προσεκτικά με γνώμονα αυτό το στοιχείο. Έχει τέσσερα συγκεκριμένα ενεργά αεροδυναμικά μέρη και η θέση του καθενός από αυτά, ορίζεται διαμορφώνεται από την απόδοση. Όλα τα τεστ έχουν ήδη πάει πολύ καλά όσον αφορά τη συσχέτιση με τις προσομοιώσεις μας. Από το αρχικό concept του C_Two έως το τελικό πρωτότυπο, η αεροδυναμική απόδοση παρουσίασε βελτίωση κατά 34%. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
SSC Tuatara  455,3 χλμ./ώρα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
SSC Tuatara 455,3 χλμ./ώρα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ