2021-02-03 16:29:07
Φωτογραφία για Σύγχυση με τις ασφαλιστικές ενημερότητες! Ποια είναι η σωστή



Αλαλούμ επικράτησε τις τελευταίες ημέρες με τις ασφαλιστικές ενημερότητες, με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο να βρίσκεται κυριολεκτικά ... επί ποδός να διορθώνει γραφειοκρατικές ατέλειες και κρατικοδίαιτες υπηρεσίες. 

Υπήρξαν μάλιστα περιπτώσεις κάποιων ΠΕ.ΔΙ. οι οποίες ενημέρωναν τους συναδέλφους ότι θα πρέπει να προσκομίσουν .... ΔΥΟ διαφορετικές! Μια των τρέχουσων εισφορών και μια εργοδοτική/αναπόγραφων.

Το πρόβλημα παρουσιάζεται διότι....





.... - μέχρι και αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές - υπάρχουν ούτε μία ούτε δυο αλλά τρεις διαφορετικές ασφαλιστικές ενημερότητες! 

Άλλη βγαίνει από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, από όπου βλέπει ο ασφαλισμένος τις τρέχουσες εισφορές του, άλλη βγαίνει χρησιμοποιώντας τους εργοδοτικούς κωδικούς για απογεγραμμένους στο μητρώο εργοδοτών και άλλη με το νέο σύστημα που ανακοίνωσε ο ΠΦΣ για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα!

Η τελευταία είναι και η πιο σωστή! Μπαίνουμε στη συγκεκριμένη σελίδα χρησιμοποιώντας μόνο τους κωδικούς taxis (όχι εργοδοτικούς κωδικούς) κάνουμε την αίτηση και εφόσον αυτή γίνει σε εργάσιμες ώρες θα εκδοθεί λίγα λεπτά αργότερα.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με νεότερο ΦΕΚ, η ασφαλιστική ενημερότητα μπορεί να έχει 6μηνη ισχύ αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί παραπάνω από μία φορά. Άρα δεν ισχύουν οι φωτοτυπίες. 

Εάν θέλει κάποιος να εκδώσει για αποδεικτικό για 6 μήνες, μπορεί να υποβάλλει ισάριθμες αιτήσεις για να λάβει ισάριθμους αριθμούς πρωτοκόλλου. Τότε και μόνο τότε τα έγγραφά του θα έχουν 6μηνη ισχύ.

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Απόστολος Βαλτάς βρισκόταν τις τελευταίες ώρες σε ανοιχτή γραμμή με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές προκειμένου να λυθούν όλα τα προβλήματα που το κρατικοδίαιτο σύστημα με την έντονη γραφειοκρατία του δημιούργησε.

Το πιο πιθανό είναι να υπάρξει μια ολιγοήμερη παράταση στην κατάθεση του ορθού αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας και μόνο.



Ασφαλιστική ενημερότητα η οποία ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ



Αυτή είναι η σωστή ασφαλιστική ενημερότητα που χρειάζεται ο ΕΟΠΥΥ

Η αίτηση γίνεται εδώ:

https://www.efka.gov.gr/el/apodeiktiko-asphalistikes-enemerotetas




ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ