2021-02-04 06:09:06
Φωτογραφία για Ατμομηχανή της Γλασκόβης βρέθηκε εγκαταλελειμμένη στη μέση του δάσους στην Παραγουάη.
Η εικόνα αποτελεί μια κάπως θλιβερή υπενθύμιση της βιομηχανικής ακμής της Γλασκόβης - μια εποχή που περίπου το ένα τέταρτο των ατμομηχανών στον κόσμο κατασκευάστηκαν στην πόλη αυτή.

Η ατμομηχανή που κατασκευάστηκε στη Γλασκόβη την έχει "καταπιεί"  το δάσος στη νότια Παραγουάη κοντά στα σύνορα με την Αργεντινή (Εικόνα: CDE News)

Όταν η Γλασκόβη βρισκόταν στην ακμή της βιομηχανίας ως κατασκευαστής ατμομηχανών στον κόσμο, η Βόρεια Βρετανική Εταιρεία Ατμομηχανών εξήγαγε ατμομηχανές σε σιδηροδρόμους σε όλο τον κόσμο.

Αυτό σήμαινε ότι το ένα τέταρτο των ατμομηχανών ατμού στον κόσμο κατασκευάστηκαν στην πόλη με τα ναυπηγεία της κατασκευάστριας εταιρείας - το μεγαλύτερο στην Ευρώπη - στην Springburn και Polmadie.

Ίσως να μην εκπλήσσει τότε να σημειωθεί ότι μια ατμομηχανή κατασκευασμένη στη Γλασκόβη έχει ανακαλυφθεί εγκαταλελειμμένη στο δάσος της Παραγουάης, περίπου 6.500 μίλια μακριά από τη γενέτειρά της.

Το απίστευτο εύρημα, που έγινε κοντά στην πόλη Encarnación στη νότια Παραγουάη κοντά στα σύνορα με την Αργεντινή, αναφέρθηκε από τον ιστότοπο ειδήσεων CDE News.

Η ατμομηχανής Νο 230, η οποία πιστεύεται ότι κατασκευάστηκε μεταξύ του 1910 και του 1912 από τη The North British Locomotive Co. Ltd.

glasgowlive.co.uk/news/glasgow-news/glasgow-built-locomotive-discovered-abandoned-19525270

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ