2021-02-05 10:17:28
Φωτογραφία για Γώγος: Έξυπνη λύση από τις 18:00 η απαγόρευση κυκλοφορίας
Στο ενδεχόμενο να ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 τα Σαββατοκύριακα στις «κόκκινες» περιοχές, όπως η Αττική και η Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε ο Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφορικά με τα νέα μέτρα που είναι στο τραπέζι για την ανάσχεση της διασποράς του κορονοϊού. Ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών για τον κορονοϊό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι είναι «έξυπνη λύση η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00».

Ο κ. Γώγος τόνισε πως αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι η δυναμική της επιδημίας σε ορισμένες περιοχές. «Το θέμα είναι ότι σε μερικές κόκκινες περιοχές μπορεί επιδημιολογικά τα πράγματα να είναι λίγο χειρότερα», σημείωσε ο καθηγητής, διευκρινίζοντας ότι υπάρχει δυναμική αύξησης. «Εάν έχουμε σε κάποια περιοχή, πχ. στην Αχαΐα ή το κέντρο της Αθήνας διπλασιασμό κρουσμάτων σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα, τότε εκεί πιθανώς να χρειαστεί να πάρουμε επιπλέον μέτρα, τα οποία θα φροντίσουν να ανακόψουν αυτή τη δυναμική. Δηλαδή, να παραμείνουμε στο “κόκκινο”, αλλά να μην υπάρχει αυτή η αυξητική τάση που υπάρχει», ανέφερε.


Ο κ. Γώγος τόνισε πως ύψιστης σημασίας είναι η μείωση της κινητικότητας και σε αυτό το πλαίσιο χαρακτήρισε ως «έξυπνη λύση» την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00, σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα «σχετικά ανώδυνο μέτρο». Παράλληλα, εξέφρασε την κατανόησή του στην κούραση του κόσμου από τα συνεχόμενα μέτρα. Την ίδια ώρα, ο καθηγητής πρότεινε τον έλεγχο της μετακίνησης από Δήμο σε Δήμο, μέσω του SMS στο 13033, ενώ έκανε και λόγο για αυστηροποίηση του ελέγχου του διώρου στα SMS μετακίνησης. Τέλος, σε ό,τι αφορά τα σχολεία, ο καθηγητής τόνισε πως «δεν οδηγούν την επιδημία, την ακολουθούν». themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ