2021-02-07 09:07:24
Φωτογραφία για Μπάιντεν «κόβει» τον Τραμπ από απόρρητες ενημερώσεις
 Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα λαμβάνει ενημέρωση από τις υπηρεσίες πληροφοριών, όπως παραδοσιακά συνηθίζεται για όλους τους πρώην προέδρους των ΗΠΑ, εξαιτίας της αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς του. Την παραπάνω αποκάλυψη έκανε την Παρασκευή ο Τζο Μπάιντεν στην πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε, μετά την ορκωμοσία του, στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS και η οποία αναμένεται να προβληθεί την Κυριακή.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου Νόρα Ο' Ντόνελ, αν ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ θα λαμβάνει ενημέρωση από τις υπηρεσίες πληροφοριών, ο νέος πλανητάρχης ήταν ξεκάθαρος: «Νομίζω πως όχι. Εξαιτίας της αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς του, ανεξαρτήτως της εξέγερσης».

Ο Τζο Μπάιντεν αναφέρεται στην αιματηρή εισβολή των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου.

Μάλιστα, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε τον φόβο πως, αν ο Τραμπ λαμβάνει απόρρητες ενημερώσεις ελλοχεύει ο κίνδυνος να του «ξεφύγει» κάτι.


«Απλά νομίζω πως δεν υπάρχει κανένας λόγος αυτός να λαμβάνει ενημερώσεις. Σε τι ωφελεί να του δίνονται; Ποια επίπτωση έχει, εκτός από το γεγονός πως θα μπορούσε κατά λάθος να του ξεφύγει κάτι (απόρρητο) και να το πει;», αναρωτήθηκε ο Τζο Μπάιντεν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την διάρκεια της θητείας του στον Λευκό Οίκο προτιμούσε να μην μελετά την καθημερινή αναφορά που λάμβανε για τα απόρρητα θέματα του έθνους και είχε επιλέξει την προφορική ενημέρωση από αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών δύο με τρεις φορές την εβδομάδα.

Η Σου Γκόρντον, αναπληρώτρια επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών επί προεδρίας Τραμπ, είχε δηλώσει το 2019 πως η συνήθης αντίδραση του τότε προέδρου στις απόρρητες ενημερώσεις ήταν να αμφιβάλλει για όσα του έλεγαν.

Την προσεχή εβδομάδα ο Ντόναλντ Τραμπ θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη δεύτερη δίκη του στη Γερουσία για υποκίνηση εξέγερσης, αφού μερικές ώρες πριν την αιματηρή έφοδο στο Καπιτώλιο, ο ίδιος είχε παρακινήσει τους οπαδούς του να «δώσουν μάχη» εναντίον της κύρωσης των αποτελεσμάτων των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, στις οποίες είχε ηττηθεί, αλλά επί μέρες δεν παραδεχόταν την ήττα του και έκανε λόγο για εκλογική νοθεία. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ