2021-02-07 23:42:23
Φωτογραφία για Προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα απέπλευσε η φρεγάτα «Ύδρα»
 Η ισχύς της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας και ΗΑΕ επιβεβαιώθηκε και ενισχύθηκε σε στρατιωτικό επίπεδο εντός του 2020 και στις αρχές του 2021 Η φρεγάτα «Ύδρα» του Πολεμικού Ναυτικού απέπλευσε από το ναύσταθμο Σαλαμίνας, με προορισμό τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Όπως ανακοινώθηκε, η φρεγάτα θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο πλαίσιο των «Διεθνών Εκθέσεων Αμυντικού Υλικού IDEX & NAVDEX 2021», που θα λάβουν χώρα στο εκθεσιακό κέντρο του 'Αμπου Ντάμπι, από την Κυριακή 21 έως την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου.

Η συμμετοχή της φρεγάτας στις συγκεκριμένες εκδηλώσεις εντάσσεται στην ενίσχυση και εμβάθυνση των ήδη άριστων σχέσεων με τα ΗΑΕ, η οποία σε στρατιωτικό επίπεδο κορυφώθηκε με την υπογραφή, παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020 του πρωτοκόλλου στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, για το έτος 2021.


Το πρωτόκολλο υπογράφηκε επί της κορβέτας «Baynunah» που είχε καταπλεύσει στον λιμένα του Πειραιά αμέσως μετά τη συμμετοχή της στην άσκηση «Μέδουσα». Πέραν της υπογραφής του πρωτοκόλλου, η ισχύς της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας και ΗΑΕ επιβεβαιώθηκε και ενισχύθηκε σε στρατιωτικό επίπεδο εντός του 2020 και στις αρχές του 2021.

Σε αυτό το πλαίσιο, μεταξύ άλλων, πραγματοποιήθηκαν δυο επισκέψεις στην Ελλάδα του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στρατηγού Χαμάντ Μοχάμεντ Θάνι Αλ Ρουμαΐθι (την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020 και από 21 έως 22 Σεπτεμβρίου 2020), αναπτύχθηκαν 4 αεροσκάφη F-16 με το ανάλογο ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό στη Σούδα από 26 Αυγούστου έως 2 Οκτωβρίου 2020 ενώ για πρώτη φορά τα ΗΑΕ συμμετείχαν στην άσκηση «Μέδουσα».

Επιπλέον, στις 15 Ιανουαρίου 2021, υπογράφηκε το σύμφωνο εκμίσθωσης έκτασης 90 στρεμμάτων του στρατοπέδου «Επίλαρχου Μελλίδη» στον Αυλώνα, που θα χρησιμοποιηθεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΑΕ, για τη δημιουργία υποδομών φιλοξενίας προσωπικού τους, που θα εκπαιδεύεται στην ΕΑΒ. anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Cadillac CT5-V Blackwing
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Cadillac CT5-V Blackwing
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ