2021-02-08 11:00:10
Φωτογραφία για Τουρκία: Προκλητικές ασκήσεις «γεφύρωσης και διάβασης» του ποταμού Έβρου
Τουρκία: Προκλητικές ασκήσεις «γεφύρωσης και διάβασης» του ποταμού Έβρου

  Από τη μία η Τουρκία δηλώνει δημόσια πως επιδιώκει το διάλογο και τη συνεννόηση με την Ελλάδα και από την άλλη πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις «γεφύρωσης και διάβασης» του ποταμού Έβρου κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Στη δημοσιότητα έδωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, βίντεο από στρατιωτική άσκηση «γεφύρωσης και διάβασης υδάτινων εμποδίων» που πραγματοποιήθηκε στις Σαράντα Εκκλησίες (Κιρκλαρελί) της Ανατολικής Θράκης.

Χωρίς να κατονομάζεται ευθέως, το σενάριο της άσκησης παραπέμπει σε διάβαση του ποταμού Έβρου, σε πιθανή ελληνοτουρκική σύγκρουση. Ο ποταμός Έβρος, φυσικό σύνορο Ελλάδας – Τουρκίας, απέχει λιγότερο από 50 χλμ από το σημείο που πραγματοποιήθηκαν οι ασκήσεις με τη συμμετοχή μονάδων στρατού και ναυτικού.

Στο προπαγανδιστικό βίντεο προβάλλονται παρουσιάζεται δραστηριότητα αρμάτων Leopard 2, τεθωρακισμένων ερπυστριοφόρων FNSS, τεθωρακισμένων τροχοφόρων Buran
. Η διάβαση των «υδάτινων εμποδίων» γίνεται με πολλούς τρόπους, όπως με στρώση γέφυρας, με σχεδίες και με απευθείας πέρασμα με χρήση αμφίβιων σκαφών ή με το αντίστοιχο κιτ για τα Leopard.Τα τελευταία χρόνια η Τουρκία, έχει ενισχύσει τον αναγκαίο στρατιωτικό εξοπλισμό της, για «γεφύρωση και διάβαση υδάτινων εμποδίων», ενώ σε τακτά χρονικά διαστήματα πραγματοποιεί ασκήσεις με κύριο αποδέκτη την Ελλάδα.

«Κατά τη διάρκεια της άσκησης, δοκιμάστηκαν επιτυχώς οι δυνατότητες οχύρωσης των στρατευμάτων, ο εξοπλισμός διέλευσης και η ικανότητά τους να εκτελούν κοινές επιχειρήσεις» σχολιάζει σχετικό ρεπορτάζ του δικτύου TRT.
anatakti
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ