2021-02-16 23:31:50
Φωτογραφία για Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας εισήχθη ο Δημήτρης Κουφοντίνας
 

O διευθυντής της ΜΕΘ δηλώνει ότι αν το κρίνει αναγκαίο θα προβεί σε αναγκαστική σίτιση, ακόμη και με ακινητοποίηση σύμφωνα με τη συνύγορο του Κουφοντίνα

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου Λαμίας μεταφέρθηκε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, που διανύει την 40ή μέρα απεργίας πείνας.

 

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Δ. Κουφοντίνας είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο το περασμένο Σάββατο και τότε οι γιατροί είχαν ενημερώσει τη συνήγορό του, Ιωάννα Κούρτοβικ, ότι αντιμετωπίζει προβλήματα που προκαλούνται σε συνθήκες απεργίας δίψας και όχι μόνο πείνας (μεγάλη απώλεια μυϊκής μάζας, σοβαρή απίσχνανση, παρατεταμένη ακινησία με κίνδυνο κατακλίσεων, προβλήματα όρασης, αιμορραγία ούλων, αρχόμενη περιφερική νευροπάθεια).

 

Ο καταδικασθείς για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» πραγματοποιεί απεργία πείνας διεκδικώντας να εφαρμοστεί ο νόμος που οδήγησε στην μεταγωγή του από τις Αγροτικές Φυλακές της Κασσαβέτειας Βόλου. Σύμφωνα με τον νόμο, ο κρατούμενος έπρεπε να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού και όχι στον Δομοκό, όπου μεταφέρθηκε.


 

Σε σχετική ανακοίνωση η Ιωάννα Κούρτοβικ σημείωνε: «Είχαμε εκφράσει προβληματισμό για τη μεταφορά του στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας και είχαμε ζητήσει να μεταφερθεί σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, όπως ζητούν οι δικοί μας γιατροί. Και τούτο γιατί, αφενός μεν στη ΜΕΘ είναι περισσότερο εκτεθειμένος σε λοιμώξεις, αφετέρου διότι ο διευθυντής της ΜΕΘ μάς έχει δηλώσει ότι αν το κρίνει αναγκαίο θα προβεί σε αναγκαστική σίτιση, ακόμη και με ακινητοποίηση.

 

Υπάρχει από ημέρες εισαγγελική παραγγελία για οποιαδήποτε αναγκαία ενδεδειγμένη ιατρική ενέργεια. Είχαμε αντιδράσει επισημαίνοντας ότι η αναγκαστική σίτιση είναι βασανιστήριο». Η απάντηση του διοικητή του νοσοκομείου ήταν ότι πλέον η ευθύνη περνάει στους γιατρούς της ΜΕΘ.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ