2021-02-26 16:45:02
Φωτογραφία για Καρατόμηση αντιδημάρχου από Ζέρβα για παρατυπίες σε εμβολιασμούς
Παρενέργειες και στο δήμο Θεσσαλονίκης έχει η υπόθεση με τις παρατυπίες στους εμβολιασμούς στα δύο ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, υπόθεση για την οποία έχει ήδη παρέμβει Εισαγγελέας. Σύμφωνα με πληροφορίες η αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου η οποία εμβολιάστηκε εκτός σειράς στο ένα από τα δύο ιδρύματα που είναι γιατρός η κόρη της απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά της από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Αντίστοιχα ζητήθηκε και η παραίτηση από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δρόσο Τσαβλή. Ο κ. Τσαβλής είναι γιατρός πνευμονολόγος στο ένα από τα δύο ιδρύματα, στο οποίο εμβολιάστηκαν εκτός σειράς άτομα του οικογενειακού του περιβάλλοντος.

Ωστόσο ο ίδιος απάντησε αρνητικά στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι δε σκοπεύει προς το παρόν να υποβάλει την παραίτησή του στο Σώμα. Το μεσημέρι της Παρασκευής  πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης υπό τον δήμαρχο για να αξιολογηθεί η κατάσταση. Στο μεταξύ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σε επικοινωνία με τα δύο στελέχη, τα ευχαρίστησε για την έως τώρα προσφορά τους, προσθέτοντας ότι λόγοι ηθικής τάξης δεν επιτρέπουν την παραμονή τους στη Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.


Στο μεταξύ την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες σε δύο ιδρύματα της Θεσσαλονίκης έγιναν 24 εμβόλια κατά του κορονοϊού, παρακάμπτοντας την σειρά των εμβολιασμών. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών παρήγγειλε στον εισαγγελέα δίωξης και εκείνος στις εσωτερικές υποθέσεις των σωμάτων ασφαλείας τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής για να διερευνηθεί εάν ισχύουν τα καταγγελλόμενα και εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος εκ μέρους αυτών που οργανώνουν τη σειρά των εμβολιασμών.


themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ