2021-02-27 23:12:09
Φωτογραφία για Ο Παύλος Αλιβιζάτος πρόεδρος του University of Chigago
O παγκοσμίου φήμης Καθηγητής των Νανοεπιστημών και της Νανοτεχνολογίας Παύλος Αλιβιζάτος  επελέγη ως ο 14ος Πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Σικάγο. The University of Chicago

Ο Καθηγητής Παύλος Αλιβιζάτος φοίτησε στο Κολλέγιο Αθηνών στα μαθητικά του χρόνια. Σπούδασε Χημεία στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου και πήρε διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνιας, όπου από το 1988 εργάστηκε ως Καθηγητής, Αντιπρύτανης, Κοσμήτορας και Διευθυντής του Εθνικού Εργαστηρίου Lawrence Berkeley.

Πέμπτος στον κατάλογο των 100 κορυφαίων χημικών διεθνώς, έχει τιμηθεί με 25 μεγάλα επιστημονικά βραβεία, ανάμεσά τους με το Εθνικό Μετάλλιο Επιστημών, το ανώτατο επιστημονικό βραβείο στις ΗΠΑ, το Wolf Prize στην Χημεία και το Priestley Medal. Είναι μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Επιστημών και της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών.

Οι επιστημονικές του έρευνες απέδωσαν περισσότερα από 50 διπλώματα ευρεσιτεχνίας και οι εφευρέσεις του χρησιμοποιούνται ευρέως στη Βιοϊατρική και στην τεχνολογία των τηλεοπτικών οθονών QLED.

Πηγή: Κολλεγιο Αθηνών
tinanantsou.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ