2021-03-02 17:04:00
Φωτογραφία για «Ασκήσεις επαναλειτουργίας» στα νυχτερινά κέντρα της Βρετανίας. Προσομοίωση με εθελοντές
Αν οι εικονικές βραδιές στα νυχτερινά κέντρα και τα διαδικτυακά πάρτι που γίνονται τον τελευταίο καιρό λόγω της πανδημίας δεν ικανοποιούν πλέον κάποιους στο Ηνωμένο Βασίλειο, τότε μπορούν να βρουν μία νέα διέξοδο.

Από τον Απρίλιο, νυχτερινά κέντρα στη χώρα και κυρίως στο Λονδίνο, πρόκειται να αρχίσουν να δοκιμάζουν ασφαλείς στρατηγικές επαναλειτουργίας, ως μέρος του «οδικού χάρτη» της κυβέρνησης για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Το λεγόμενο «ερευνητικό πρόγραμμα εκδηλώσεων» θα καλεί εθελοντές να παρίστανται σε νυχτερινά κέντρα, γήπεδα, θέατρα, συναυλίες και άλλες διοργανώσεις. Σύμφωνα με τους Times, η δοκιμή θα περιλαμβάνει δέκα πιλοτικά γεγονότα, βοηθώντας στον καθορισμό των τύπων ελέγχων και ασφάλειας που πρέπει να εφαρμοστούν για να ανοίξει ξανά η βιομηχανία της ψυχαγωγίας με ασφάλεια.

Ένα σύστημα επαλήθευσης, που θα χρησιμοποιείται κατά την άφιξη στις εκδηλώσεις, θα είναι μεταξύ των στοιχείων που θα δοκιμαστούν, όπως και ο εξαερισμός στους χώρους και άλλα μέτρα, όπως η κλιμακωτή είσοδος.


Στη Γερμανία σε ένα παρόμοιο πείραμα ερευνητές εξέτασαν την εξάπλωση της COVID σε τρεις συναυλίες τον Αύγουστο και στο τέλος, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού σε χώρους, στους οποίους τηρούνται αυστηρά πρωτόκολλα είναι «χαμηλός έως πολύ χαμηλός».

Μετά από μήνες εκτός δράσης λόγω των περιορισμών για την αποτροπή εξάπλωσης της COVID-19 και του lockdown σε εθνικό επίπεδο, στο Ηνωμένο Βασίλειο αρχικά δόθηκαν ελπίδες στη βιομηχανία της διασκέδασης την περασμένη εβδομάδα, με την ανακοίνωση ότι η εστίαση θα μπορούσε να ανοίξει εκ νέου μόλις αρθεί το lockdown στις 21 Ιουνίου. Τώρα έχει υπονοηθεί ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα της έρευνας.

Η Ένωση για τις Επιχειρήσεις της Νύχτας (The Night Time Industries Association -NTIA) του Ηνωμένου Βασιλείου τον περασμένο Νοέμβριο προειδοποίησε ότι τα νυχτερινά κέντρα «απαλείφθηκαν συστηματικά από τη νυχτερινή οικονομία από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου» και άσκησε κριτική «στην αποτυχία της κυβέρνησης να αναγνωρίσει τον καταστροφικό αντίκτυπο των ενεργειών της σε αυτόν τον τομέα».
themaygeias
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ