2021-03-06 00:24:47
Φωτογραφία για Διακοσμήσεις στις αποχρώσεις της ...Μέντας
Προτάσεις διακόσμησης 

για κάθε χώρο του σπιτιού

στις φωτεινές αποχρώσεις της ...μέντας

Οι αποχρώσεις στο πράσινο της μέντας ανήκουν στις πιο εντυπωσιακές, φωτεινές και διαχρονικά στην μόδα επιλογές, για διακόσμηση εσωτερικών χώρων. 



Ταιριαστές για την διακόσμηση κάθε χώρου του σπιτιού όλες τις εποχές, "γράφουν" το ίδιο φωτεινά είτε χρησιμοποιηθούν στον τοίχο είτε σε μικρότερες επιφάνειες και μπορούν να "υποστηρίξουν" το ίδιο πετυχημένα διακοσμήσεις κάθε ύφους. 

Όπως ακριβώς και το πράσινο της ελιάς έτσι και αυτό της μέντας, καλύπτει μια παλέτα πολλών αποχρώσεων που ξεκινούν από το πολύ αχνό γαλαζοπράσινο και βεραμάν έως πιο σκουρόχρωμους γκριζοπράσινους τόνους. 

Όλες οι αποχρώσεις δένουν εξαιρετικά με μπεζ-λευκό, όλους τους τόνους πράσινου και μπλε, αλλά και με μια μεγάλη γκάμα έντονων και "ζεστών" αποχρώσεων όπως το κόκκινο, το πορτοκαλί, ολόκληρη την παλέτα του ροζ-μωβ και γήϊνα χρώματα σε παστέλ ή ελαφρά πιο έντονους χρωματισμούς. 





Σαλόνι - Καθιστικό -  Τραπεζαρία

Είτε επιλέξετε αποχρώσεις της μέντας για τις μεγάλες επιφάνειες των τοίχων όπως και τις ταπετσαρίες επίπλων, είτε για μικρότερα υφασμάτινα στοιχεία το αποτέλεσμα θα είναι ιδιαίτερα καλαίσθητο και φωτεινό, ειδικά σε χώρους διακοσμημένους συνολικά σε παλ διχρωμίες αλλά και σαλόνια - καθιστικά που κυριαρχεί το λευκό-μπεζ και οι φυσικές αποχρώσεις του ξύλου.  



Από τους πιο απλούς και ιδιαίτερα όμορφους τρόπους για να διακοσμήσετε με το πράσινο της μέντας χώρους με λευκά έπιπλα, είναι να χρησιμοποιήσετε τον ίδιο ακριβώς τόνο σε έναν τοίχο και κάποιο έπιπλο ή σε περισσότερα μικρής επιφάνειας όπως πχ καρέκλες. 



Αν και δεν είναι από τις συνήθεις επιλογές για τα χρώματα του καναπέ, οι αποχρώσεις της μέντας μπορούν να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικό σύνολο αισθητικά είτε τις επιλέξετε για το βασικό χρώμα της ταπετσαρίας σε συνδυασμό με μαξιλάρια σε πιο έντονους - σκούρους πράσινους τόνους, είτε αντίστροφα. 



Και στον τοίχο οι απαλοί χρωματισμοί της μέντας είναι εξαιρετικά φωτεινοί, ιδανικοί για μικρούς χώρους, και απόλυτα ταιριαστοί με κάθε διακοσμητικό στυλ. 

Οι μικρές διακοσμητικές λεπτομέρειες - μικρά γυάλινα, ξύλινα, μεταλλικά αντικείμενα είναι επίσης ένας απλός τρόπος για να προσθέσετε τόνους της μέντας στο σαλόνι - καθιστικό, ειδικά αν συνολικά στον χώρο επικρατούν παλ και ουδέτερες αποχρώσεις. 



Έπιπλα βαμμένα - παλαιωμένης όψης

Από τις πλέον δημοφιλείς αποχρώσεις για βάψιμο - παλαιώσεις επίπλων. 

Πρόκειται για αποχρώσεις που θα βρείτε σε μεγάλη ποικιλία στα χρωματολόγια όλων των εταιριών χρωμάτων κιμωλίας και πραγματικά προσδίδουν εξαιρετική όψη σε παλιά ξύλινα έπιπλα ή σε πιο σύγχρονα κομμάτια αν εφαρμόσετε μια τεχνική παλαίωσης. 



Διακοσμήσεις σε Ethnic στυλ

Όπως ακριβώς το πράσινο και το μπλε έτσι και όλοι οι τόνοι της μέντας, είναι ιδανικοί σαν συμπληρωματικό χρώμα σε Ethnic διακοσμήσεις. 

Οι συνδυασμοί που μπορείτε να κάνετε είναι πραγματικά ...αμέτρητοι, σε κάθε χώρο διαμορφωμένο σε Ethnic στυλ, ανάλογα με το πόσο έντονο και πολύχρωμο ή πιο "ήρεμο" χρωματικά προτιμάτε το σύνολο.



Κουζίνα - Μπάνιο 

Ασυνήθιστος, πολύ κομψός και ιδιαίτερα φωτεινός χρωματισμός για την κουζίνα αλλά και το μπάνιο και το ίδιο εντυπωσιακές όλες οι αποχρώσεις της μέντας στους συγκεκριμένους χώρους τόσο σε τοίχους-πλακάκια όσο και σε έπιπλα-ντουλάπια και υφασμάτινα στοιχεία. 



Σε λευκές κουζίνες και ειδικά σε χώρους σε country ύφος πολύ καλαίσθητοι είναι και οι συνδυασμοί μικρών στοιχείων - αντικειμένων και διακοσμητικών λεπτομερειών σε αποχρώσεις της μέντας. 



Κρεβατοκάμαρα - Παιδικό δωμάτιο 

Οι αποχρώσεις της μέντας μπορούν να αντικαταστήσουν τα κλασσικά ροζ-γαλάζιο σε βρεφικά-παιδικά δωμάτια ή να χρησιμοποιηθούν σαν βασικές με συμπληρωματικά τα συγκεκριμένα χρώματα και φυσικά το ίδιο πετυχημένα να χρησιμοποιηθούν στον τοίχο, σε υφάσματινα στοιχεία - λευκά είδη ή διακοσμητικά αντικείμενα και σε κρεβατοκάμαρες ενηλίκων. 



Εξωτερικοί χώροι 

Τέλος, όπως και όλες οι υπόλοιπες αποχρώσεις του πράσινου, οι τόνοι της μέντας είναι εξίσου καλαίσθητοι σε διακοσμήσεις εξωτερικού χώρου. 

Έπιπλα βαμμένα στις συγκεκριμένες αποχρώσεις, μαξιλάρια, διακοσμητικά αντικείμενα κλπ θα δημιουργήσουν μια πολύ ιδιαίτερη και απόλυτα καλοκαιρινή ατμόσφαιρα στον κήπο ή το μπαλκόνι σας. 



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ