2021-03-07 19:00:20
Φωτογραφία για Ποια είναι η νέα αντιπρόεδρος του ΕΣΡ;
Η Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, συνταξιούχος πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, είναι το πρόσωπο που πρότεινε η κυβέρνηση για τη θέση του Αντιπροέδρου του ΕΣΡ. Υπενθυμίζεται ότι η θέση αυτή είχε μείνει κενή για σχεδόν 1,5 χρόνο, αφού από τον θάνατο του Ροδόλφου Μορώνη τον Ιούνιο του 2019, η ανεξάρτητη αρχή λειτουργούσε χωρίς Αντιπρόεδρο. 

Το βιογραφικό της Ευτέρπης Κουτζμάνη

Γεννήθηκε το 1949 και μεγάλωσε στον Πολιχνίτο Μυτιλήνης.Το 1967 μπήκε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από την οποία αποφοίτησε στις αρχές του έτους 1972. Εγινε δικηγόρος Μυτιλήνης το 1974. Πέρασε στον διαγωνισμό εμμίσθων παρέδρων και διορίσθηκε στις 7/10/1975 έμμισθη πάρεδρος στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και είναι η πρώτη γυναίκα που εισήλθε στον εισαγγελικό κλάδο.

Στη συνέχεια προήχθη και υπηρέτησε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Δράμας, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ναυπλίου. Ως εισαγγελέας Πρωτοδικών το 1985 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σπάρτης και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.


Το 1995 γίνεται αντεισαγγελέας Εφετών και υπηρέτησε στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών σε όλα τα Τμήματα της Εισαγγελίας (Εκτέλεσης, Προσδιορισμού, Διοικητικό, Εκδόσεων, Ακροατήρια κ.λπ.).

Το 2003 ως εισαγγελέας Εφετών υπηρέτησε στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, ενώ το 2006 έγινε αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ήταν μέχρι το 2012 η πρώτη γυναίκα αντεισαγγελέας στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Το έτος 2010, με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου και του υπουργού Δικαιοσύνης, ορίστηκε πρόεδρος της Πενταμελούς Επιτροπής για τον έλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης.

Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ