2021-03-09 07:51:01
Φωτογραφία για Ζυμώσεις και επαφές με «φόντο» τη Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας.
Αν και ακόμα είμαστε εν αναμονή της υπογραφής της πρώτης σύμβασης, ανάμεσα στην Αττικό Μετρό και την εταιρεία ΕΡΕΤΒΟ, για τις μικρότερες σε μέγεθος πρόδρομες εργασίες που αφορούν στην κατασκευή της νέας γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, Άλσους Βεΐκου – Γουδί (μάλλον μέσα στις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες), εντούτοις, στο παρασκήνιο του κλάδου έχει αναπτυχθεί τους τελευταίους 2-3 μήνες σεναριολογία σχετικά με το ενδεχόμενο να προκύψει κάποια συμφωνία που σχετίζεται με τον «μεγάλο» διαγωνισμό.

Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Δηλαδή, σε σχέση με τις εργασίες για τη βασική γραμμή που κατά τα φαινόμενα, θα ξεκινήσουν ουσιαστικά μέσα στο 2022, κάμποσους μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης, ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

Με ορίζοντα ακριβώς αυτή την υπογραφή της σύμβασης ανάμεσα στην Αττικό Μετρό και τον ανάδοχο, την κοινοπραξία ΑΒΑΞ-Alstom, πιθανότατα μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού, ακούγεται ότι έχουν πραγματοποιηθεί ζυμώσεις και επαφές όσον αφορά στο σκέλος που σχετίζεται με τις συμφωνίες που είθισται να… κλείνονται την περίοδο πριν από την υπογραφή ενός μεγάλου έργου. Ο λόγος για τις γνωστές συμπράξεις-υπεργολαβίες που δομούνται στην πορεία, καθώς μετά την ανάδειξη του αναδόχου και τον διαγωνισμό δεν είναι εφικτό να αλλάξει η σύνθεση της κοινοπραξίας.


Οι μέχρι τώρα φήμες έκαναν λόγο για επαφές, ζυμώσεις, προκαταρκτικές συζητήσεις οι οποίες ίσως να μην εμπλέκουν μόνο μία μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία, πέραν της ΑΒΑΞ που έτσι και αλλιώς είναι στο έργο. Μέχρι στιγμής, οι πληροφορίες θέλουν να μην έχει «κλειδώσει» οριστικά κάποια συμφωνία, σε επίπεδο τουλάχιστον που να είναι κάτι προς επίσημη ανακοίνωση, αν και έχουν ήδη ακουστεί συγκεκριμένα ονόματα. Οπότε για την ώρα μένουμε στο επίπεδο των επαφών που συχνά συμβαίνει σε έργα τέτοιου βεληνεκούς που απαιτούν μακρά κατασκευαστική περίοδο, μεγάλο σε όγκο τεχνικό αντικείμενο, χρηματοδοτική συμβολή, απορρόφηση πόρων κ.λπ. Άλλωστε, υπάρχει χρόνος για τυχόν επαφές και συζητήσεις, κάτι που γίνεται σε πολλά έργα, εάν τελικά προκύψει τέτοιου είδους deal.

insider.gr

sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ