2021-03-09 13:28:51
Φωτογραφία για Harvard: Αυτές είναι οι 5 τροφές για τέλειο σώμα!
«Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας», μας λένε οι ειδικοί και οι γονείς μας από τα παιδικά μας χρόνια. Ευτυχώς η επιστήμη δεν έρχεται να μας τα ανατρέψει όλα!

Οι άνθρωποι που τρώνε ένα καλό και υγιεινό πρωινό κάθε μέρα είναι πιο αδύνατοι από αυτούς που δεν τρώνε πρωινό, έχουν πιο υγιές σωματικό βάρος, είναι γεμάτοι ενέργεια και διατροφικά ισορροπημένοι.

Τι ακριβώς, όμως, πρέπει να τρώτε για πρωινό αν θέλετε να διατηρήστε σε φόρμα; Φυσικά και γνωρίζετε πως πρέπει να βγάλετε από τη διατροφή σας τροφές όπως είναι τα ντόνατς, τα pancakes και οι βάφλες, αλλά τι πραγματικά πρέπει να τρώτε;

Αρχίστε να προσέχετε τι τρώτε για πρωινό

Το Πανεπιστήμιο του Harvard ύστερα από έρευνα που έγινε σε 120.877 άντρες και γυναίκες από το 1986 μέχρι και το 2006, κατέληξε στο συμπέρασμα πως το απόλυτο πρωινό πρέπει να αποτελείται από λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης, φρούτα, ξηρούς καρπούς και γιαούρτι. Με αυτές τις τροφές θα καταφέρετε να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος.


Γιαούρτι, ξηροί καρποί και φρούτα αποτελούν τον τέλειο συνδυασμό.

Από την άλλη, τροφές όπως είναι τα πατατάκια, οι πατάτες, τα ροφήματα με ζάχαρη και τα επεξεργασμένα κόκκινα κρέατα συνδέθηκαν με την προσθήκη βάρους.

Όλοι οι συμμετέχοντες στην έρευνα δεν έπαθαν μέσα στην 20ετία καμιά χρόνια ασθένεια και δεν έγινε κανένας τους υπέρβαρος.

Φυσικά τα λαχανικά είναι καλό να υπάρχουν στο πρωινό σας.

Φάτε, λοιπόν, για πρωινό μια φέτα ψωμί του τοστ ολικής άλεσης με βούτυρο αμυγδάλου και γιαούρτι με φρέσκα, γεμάτα φυτικές ίνες, φρούτα όπως είναι τα μούρα και οι φράουλες. Και μην ξεχνάτε να τρώτε με τον ίδιο τρόπο όταν έρχεται η ώρα του σνακ ή και του μεσημεριανού σας.
πηγή
themaygeias
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ