2021-03-13 09:01:10
Φωτογραφία για Τελευταία ευκαιρία για διορθώσεις δηλώσεων κουρεμένων ενοικίων
Ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή των δηλώσεων για τα κουρεμένα ενοίκια της περιόδου Μαρτίου - Δεκεμβρίου προκειμένου να υποβληθούν τροποποιητικές δηλώσεις για όσους δικαιούνται την αποζημίωση από το υπουργείο Οικονομικών και δεν την έχουν λάβει λόγω λαθών στα οποία έχουν υποπέσει αλλά και εξαιτίας των αβλεψιών από το οικονομικό επιτελείο. Για παράδειγμα, μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με όσους έχουν προχωρήσει σε υπεκμισθώσεις και λαμβάνουν μειωμένο ενοίκιο αλλά δεν λαμβάνουν αποζημίωση κάτι που με όσα αναφέρουν από τη φορολογική διοίκηση θα διορθωθεί. Αυτό όμως που εντυπωσιάζει είναι ότι η ΑΑΔΕ δεν παρέχει τη δυνατότητα για αρχικές δηλώσεις της περιόδου Μαρτίου-Δεκεμβρίου αλλά μόνο τροποποιητικές. Και όλα αυτά όταν οι ιδιοκτήτες έχουν υποχρεωθεί από το κράτος να μειώσουν τα ενοίκια κατά 40%. Αυτό που δεν γίνεται αντιληπτό, είναι γιατί δεν μένει ανοιχτή η πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορέσουν να υποβάλλουν όλοι οι ιδιοκτήτες αρχικές ή τροποποιητικές δηλώσεις, καθώς, επί της ουσίας, οι ιδιοκτήτες διευκολύνουν την κυβέρνηση στη στήριξη της αγοράς.


Παράλληλα διορθώσεις μπορούν να κάνουν και οι ιδιοκτήτες ακινήτων για τα κουρεμένα κατά 40% του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου, ενώ μέχρι 31 Μαρτίου θα πρέπει να υποβληθούν και οι δηλώσεις COVID για τα μειωμένα ή μηδενικά ενοίκια του Φεβρουαρίου.

Χτες η πλατφόρμα άνοιξε και υποδέχεται αρχικές ή διορθωτικές "Δηλώσεις Covid" και "Δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας" από εκμισθωτές ακινήτων που είχαν μείωση μισθωμάτων -κατά 40%- τον περασμένο Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Από την ερχόμενη Τρίτη 16 Μαρτίου (και μέχρι τις 19 Απριλίου) θα μπορούν να υποβάλλονται διορθώσεις για λάθη και παραλείψεις σε δηλώσεις COVID της περιόδου Μαρτίου - Δεκεμβρίου 2020. Ειδικότερα αρχικές ή τροποποιητικές δηλώσεις πρέπει να υποβληθούν ως εξής:

· Μέχρι τις 12 Απριλίου 2021 μπορούν να δηλωθούν τα παλαιά μισθωτήρια που έληξαν μέχρι την 12η Ιουνίου 2020

· Από 12 Μαρτίου μέχρι 12 Απριλίου 2021 και ειδικά για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020, οι εκμισθωτές ακινήτων με μείωση μισθωμάτων κατά 40%, μπορούν να υποβάλλουν αρχικές ή διορθωτικές "Δηλώσεις Covid" και "Δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας".

· Από 16 Μαρτίου και μέχρι τις 19 Απριλίου 2021 υποβάλλονται διορθωτικές δηλώσεις για λάθη και παραλείψεις σε δηλώσεις COVID που υποβλήθηκαν την περίοδο Μαρτίου - Δεκεμβρίου 2020

· Από 12 Μαρτίου μέχρι 12 Απριλίου 2021 οι επιχειρήσεις εκμετάλλευσης περιπτέρων ή κυλικείων μπορούν να υποβάλλουν "Δήλωση Covid" και "Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας" για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020, καθώς και για τον Ιανουάριο 2021

· Από 12 Μαρτίου και μέχρι 29 Μαρτίου 2021 οι επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται εκπτωτικά καταστήματα (outlet), εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά μπορούν υποβάλλουν δηλώσεις για τον μήνα Ιανουάριο 2021 ."

Σύμφωνα με την απόφαση της ΑΑΔΕ μετά την ενημέρωση των ιδιοκτητών για τους λόγους απόρριψης των δηλώσεων CONVD, μπορούν να υποβάλλουν νέες ώστε να διορθώσουν σφάλματα για τους μήνες Μάρτιο 2020 – Δεκέμβριο 2020. Όσοι ιδιοκτήτες δεν έλαβαν αποζημίωση διότι δεν είχαν επικαιροποιήσει τις δηλώσεις πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας μπορούν να προχωρήσουν στην υποβολή αυτών χωρίς πρόστιμο.

Πηγή (ΣΑ 13/3/21)

Δείτε ακόμα:

Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ