2021-03-17 00:31:49
Φωτογραφία για DIY Διακοσμητικές πασχαλινές φιγούρες από αποξηραμένες κολοκύθες
Η πασχαλινή διακόσμηση έτσι κι αλλιώς δεν διαθέτει, γενικά, πρωτότυπα στοιχεία σε ό,τι αφορά τα βασικά σχέδια-ιδέες και εξαντλείται σε πολύ λιγότερες επιλογές, σε σχέση π.χ με εκείνη των χριστουγέννων, αφού είναι σχεδόν ...μονόδρομος τα αυγά, τα κουνελάκια, οι κότες.

Έτσι το ιδιαίτερο στοιχείο που μπορεί να χαρακτηρίσει πασχαλινές διακοσμήσεις-κατασκευές είναι περισσότερο τα υλικά και ο επί μέρους τρόπος που θα συνδυαστούν στην κάθε γενική ιδέα  όπως για παράδειγμα σε αυτήν την πραγματικά ευφάνταστη πρόταση από το suzyssitcom.com για να δημιουργήσετε πασχαλινές, αλλά και όχι μόνο, διακοσμητικές ...κότες από αποξηραμένες κολοκύθες.

Εκτός από κολοκύθες στο κλασσικό στρογγυλό σχήμα και με ελαφρά κυρτό το πάνω μέρος, ώστε πειστικότερα να δημιουργείται το ...κεφάλι της κότας, θα χρειαστείτε ακρυλικά χρώματα σε 3-4 αποχρώσεις και μικρή ποσότητα έτοιμου λευκού πηλού. Θα τον βρείτε σε όλα τα καταστήματα με είδη χόμπυ-κατασκευές αλλά και καταστήματα παιχνιδιών, βιβλιοχαρτοπωλεία κλπ. και σε τιμή περίπου 1-2 ευρώ/συσκευασία. 


Αρχικά βάφετε ολόκληρη την επιφάνεια της κάθε κολοκύθας σε μια σχετικά ανοιχτόχρωμη απόχρωση, ώστε τα χρωματιστά σχέδια που θα προστεθούν στην συνέχεια να δημιουργούν μια έντονη αντίθεση.

Σχεδιάζετε με μολύβι το περίγραμμα των σχεδίων, που μπορεί να είναι απλά ή και πιο σύνθετα γεωμετρικά σχήματα, εμπλουτισμένα με καμπύλες γραμμές, τελείες, μεμονωμένα ακαθόριστα σχήματα μικρότερου μεγέθους κλπ. Προτιμήστε, γενικά, καμπύλα μοτίβα ώστε να "δένουν" με το αντίστοιχα καμπυλωτό σχήμα της κολοκύθας, ενώ για τους εντελώς αρχάριους το πρακτικότερο, είναι να αντιγράψετε στην επιφάνεια της κολοκύθας ένα τέτοιο σχέδιο-βασικό μοτίβο από οπουδήποτε και αν το βρείτε και το οποίο θα επαναλάβετε όσες φορές απαιτείται ώστε να καλυφθεί το μεγαλύτερο από το κάτω στρογγυλό μέρος της, αφήνοντας όμως και αρκετά κενά σημεία ανάμεσα στα σχέδια. 

Ξεκινάτε να προσθέτετε χρώμα, με πολύ λεπτό πινέλο, αρχίζοντας από το περίγραμμα των σχεδίων και συνεχίζοντας προς το εσωτερικό τους "γεμίζοντάς" τα με διαφορετικές αποχρώσεις.  

Θα χρησιμοποιήσετε τα ίδια χρώματα σε κάθε κατασκευή, αλλά σε διαφορετικούς συνδυασμούς πάνω στην επιφάνεια της κάθε κολοκύθας, έτσι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι απόλυτα ομοιόμορφο αλλά όχι και πανομοιότυπο. 

Με πηλό θα δημιουργήσετε το λειρί και το ράμφος.  

Πλάθετε κομματάκια πηλού στο αντίστοιχο σχήμα, τα βάφετε σε κόκκινη και κίτρινη απόχρωση και τα κολλάτε πάνω στην κολοκύθα με θερμοκολλητικό πιστόλι ή μια ισχυρή κόλλα γενικής χρήσης.

Μια κουκίδα μαύρου χρώματος και μια ακόμη μικρότερη άσπρη στο εσωτερικό, μετατρέπονται στα ...μάτια της κάθε κότας.

Και * Kάθε τέτοιου τύπου-μεγέθους κατασκευή αναδεικνύεται πολύ καλύτερα αν δημιουργήετε όχι μόνο ένα αλλά 2-3 ίδια ή σχεδόν ίδια αντικείμενα.

Έτσι και με τις συγκεκριμένες φιγούρες το διακοσμητικό αποτέλεσμα σε όποιο σημείο και αν τοποθετήσετε ένα μόνο κομμάτι θα είναι πολύ διαφορετικό και "ελλειπές" σε σχέση με το να υπάρχουν στην ίδια θέση π.χ τρεις ή τουλάχιστον δύο, με μικρές διαφορές στο μέγεθος. 

* Σε κάθε είδους κατασκευές που απαιτούν χρήση πολλών διαφορετικών αποχρώσεων και αν δεν ασχολείστε, γενικά, με κατασκευές τόσο συστηματικά ώστε να διαθέτετε πολλά ακρυλικά χρώματα,  το πρακτικότερο είναι να προμηθευτείτε μια σειρά των βασικών χρωμάτων, η οποία επαρκεί για την δημιουργία πολλών κατασκευών. Με την ανάμειξη τους ή την προσθήκη ελάχιστης ποσότητας μαύρου ή λευκού σε κάθε χρώμα μπορείτε να δημιουργήσετε πολλά παραπάνω χρώματα ή διαφορετικούς τόνους της ίδιας απόχρωσης. 

*Η συγκεκριμένη κατασκευή, εκτός από απλό διακοσμητικό αν κόψετε ένα στρογγυλό κομμάτι στο επάνω μέρος της κολοκύθας μπορεί να μετατραπεί σε κασπώ ή βάζο, τοποθετώντας στο εσωτερικό γλαστράκια ή ένα μικρό δοχείο για τοποθέτηση λουλουδιών, μπορεί να γίνει ένα "δοχείο αποθήκευσης" για την κουζίνα π.χ ια κουτάλες, μαγειρικά εργαλεία, κλπ. 

* Εδώ θα βρείτε όλες τις πληροφορίες και αναλυτικές οδηγίες σχετικά με την προεργασία και την διαδικασία αποξήρανσης και κοψίματος μιας κολοκύθας και ΕΔΩ μπορείτε να αγοράσετε έτοιμες ξερές κολοκύθες 

ΠΗΓΗ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

suzyssitcom.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ