2021-03-16 23:43:37
Φωτογραφία για Ένα συναυλικό κτίριο σε σχήμα ...πιάνου
Ανεβαίνεις τις σκάλες μέσα στο ...βιολί για να παίξεις μουσική μέσα στο ...πιάνο! 

Βρίσκεται στην μικρή πόλη Huainan της Ανατολικής Κίνας, μέσα σε ένα καταπράσινο φυσικό τοπίο.

Ο σχεδιασμός πραγματοποιήθηκε από τους φοιτητές αρχιτεκτονικής του πανεπιστημίου Hefei και το οικοδόμημα, κατασκευής του 2007, περιλαμβάνει ένα κεντρικό κτίριο σε σχήμα πιάνου και ένα βιολί κατασκευασμένο από διαφανή γυάλινα πάνελς, μέσα στο οποίο βρίσκονται κανονικές και κυλιόμενες σκάλες προς τα δύο επίπεδα που περιλαμβάνει το κεντρικό κτίσμα. 

Το πιάνο στηρίζεται σε τρία πόδια από σκυρόδεμα και αποτελείται από εκατοντάδες γυάλινα πάνελς άσπρα, μαύρα και διαφανή, ενώ το σκέπαστρο της βεράντας του επάνω ορόφου προσομοιάζει απόλυτα με το ...ανοιχτό καπάκι ενός κλασσικού πιάνου.

Eκτός από γυαλί και τα δύο κτίσματα περιλαμβάνουν μεταλλικά μέρη και είναι δημιουργημένα σε κλίμακα 1:50 σε σχέση με το μέγεθος των μουσικών οργάνων.


Οι δύο αίθουσες συναυλιών που φιλοξενεί το κτίριο ...πιάνο χρησιμοποιούνται από τους μαθητές των μουσικών σχολείων της περιοχής αλλά γενικά ως συναυλιακός και εκθεσιακός χώρος. 

Εκτός του πρωτοποριακού σχεδιασμού και οι αντανακλάσεις του ήλιου στο γυαλί αλλά και ο εξαιρετικός νυχτερινός φωτισμός στο σύνολο του κτίσματος ακόμη πιο εντυπωσιακή όψη όλες τις ώρες της ημέρας.

Οι Κινέζοι το  θεωρούν ένα από τα πιο ρομαντικά κτίρια της χώρας τους, το οποίο έχει μετατραπεί σε ένα από τα σημαντικά αξιοθέατα της περιοχής σε σημείο που να χρησιμοποιείται ακόμη και από νεόνυμφα ζευγάρια σαν το ιδανικό σκηνικό για φωτογραφίες γάμου. 
soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ