2021-03-18 00:27:27
Φωτογραφία για Ραγδαία επιδείνωση σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας: Στο Κρεμλίνο επιστρέφει ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ
Την άμεση αντίδραση της Μόσχας προκάλεσαν οι σκληρές δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στις οποίες χαρακτήρισε ως «φονιά» τον Βλάντίμιρ Πούτιν.

Αμέσως, η Ρωσία κάλεσε τον πρεσβευτή της στις ΗΠΑ να επιστρέψει στη Μόσχα για διαβουλεύσεις σχετικά με την πορεία των διμερών σχέσεων, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ζητούμενο είναι να αποτραπεί «μη αναστρέψιμη κλιμάκωση» στις ρωσοαμερικανικές σχέσεις.

Αφορμή για την ραγδαία επιδείνωση των σχέσεων Ουάσινγκτον-Μόσχας έδωσε μη διαβαθμισμένη έκθεση της αμερικανικής κοινότητας μυστικών υπηρεσιών σχετικά με ξένες απειλές για τις εκλογές του 2020 που κυκλοφόρησε την Τρίτη και ανέφερε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε την έγκρισή του σε επιχειρήσεις επιρροής του αποτελέσματος των αμερικανικών εκλογών του Νοεμβρίου υπέρ της υποψηφιότητας του Ντόναλντ Τραμπ.

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε «αβάσιμες» τις πληροφορίες της έκθεσης, με τον εκπρόσωπο του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ να εκφράζει την εκτίμηση ότι τέτοιες πληροφορίες μπορεί να «στρώσουν» τον δρόμο για νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ