2021-03-18 16:58:10
Φωτογραφία για Αυξάνονται οι ροές μεταναστών στην Ειδομένη. Επιβιβάζονται κρυφά σε εμπορικά τρένα.
Η Ειδομένη αναδεικνύεται και πάλι σε «πύλη εξόδου», δεχόμενη ροές μεταναστών που συρρέουν καθημερινά ιδιαίτερα τώρα που βελτιώθηκε ο καιρός.

Σκηνικό που θυμίζει εκείνα των προηγούμενων ετών που μετανάστες επέλεγαν την βαλκανική διαδρομή προς την Ευρώπη θυμίζει η κατάσταση που εκτυλίσσεται στην Ειδομένη.

Σύμφωνα με το thesstoday, η Ειδομένη αναδεικνύεται και πάλι σε «πύλη εξόδου», δεχόμενη ροές μεταναστών που συρρέουν καθημερινά ιδιαίτερα τώρα που βελτιώθηκε ο καιρός.

Την Τρίτη, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, αστυνομικοί της Βόρειας Μακεδονίας επαναπροώθησαν στη χώρα μας 300 άτομα που είχαν περάσει παράνομα τη μεθoριακή γραμμή.

Πώς φτάνουν στην Ειδομένη

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr ένας μεγάλος αριθμός προσφύγων-μεταναστών ταξιδεύει με τρένα σε καθημερινή βάση από τη Θεσσαλονίκη προς τα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία. Οι μετανάστες επιβιβάζονται κρυφά στα εμπορικά τρένα από τη δυτική Θεσσαλονίκη με στόχο την άφιξή τους στην Ειδομένη, όπου λίγο πριν σταματήσει το τρένο εκείνοι πηδάνε από αυτό προσπαθώντας να διαφύγουν τη σύλληψη. Το δρομολόγιο όμως για αυτούς αποτελεί ζήτημα ζωής ή θανάτου, καθώς τρυπώνουν ανάμεσα στα βαγόνια με κίνδυνο στη διαδρομή να γλιστρήσουν και να κομματιαστούν στις ράγες.


Κάποιοι άλλοι φτάνουν με λεωφορεία στο Πολύκαστρο και στη συνέχεια κατευθύνονται με ταξί προς τα σύνορα, ενώ αρκετές ομάδες επιλέγουν να προσεγγίσουν το σημείο ακόμη και με τα πόδια. Είναι χαρακτηριστικές οι φωτογραφίες του ThessToday.gr από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, καθώς επιβεβαιώνουν ότι οι εικόνες επαναλαμβάνονται.

tanea.gr

sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ