2021-03-23 21:03:43
Φωτογραφία για Η Keolis θα λειτουργεί τα δίκτυα μετρό και τραμ του Ντουμπάι χωρίς οδηγό.
Τα δίκτυα μετρό και τραμ του Dubai Roads & Transport Authority, που μεταφέρουν περίπου 210 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, αποτελούν βασικό μέρος του οράματος έξυπνης κινητικότητας του εμιράτου.

Το Ντουμπάι διαθέτει το μακρύτερο, πλήρως χωρίς οδηγό και αυτοματοποιημένο δίκτυο μετρό στον κόσμο

Η Αρχή Οδικών και Μεταφορών του Ντουμπάι (RTA) έχει αναθέσει 15 χρόνια συμβόλαιο στην Keolis για τη λειτουργία των δικτύων μετρό και τραμ χωρίς οδηγό.

Το εννεαετές συμβόλαιο, με πιθανή εξαετή παράταση, αξίζει 125 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Κοινοπραξία

Η Keolis θα είναι ο κύριος εταίρος σε μια κοινή επιχείρηση (JV) σε συνεργασία με τη Mitsubishi Heavy Industries Engineering (MHI) και τη Mitsubishi Corporation. Και οι δύο συνεργάτες έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν με το RTA για αρκετά χρόνια. Σύμφωνα με αυτό το συμβόλαιο, η Keolis και οι συνεργάτες της θα διαχειρίζονται το δίκτυο του μετρό και του τραμ του Ντουμπάι από τον Σεπτέμβριο του 2021. Η JV θα λάβει τη μορφή μιας νέας θυγατρικής που ονομάζεται Keolis-MHI.


«Εμείς στην Αρχή Οδικών & Μεταφορών του Ντουμπάι θέλουμε να διασφαλίσουμε τα υψηλότερα πρότυπα λειτουργίας, συντήρησης, ασφάλειας και ασφάλειας για τους αναβάτες του μετρό και του τραμ και να επιτύχουμε ανταγωνιστικούς δείκτες απόδοσης λειτουργίας και ακρίβειας των ταξιδιών, εκτός από τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στο μετρό και αναβάτες του τραμ », δήλωσε ο Mattar Mohammed Al Tayer, γενικός διευθυντής, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, RTA.

Σύμφωνα με τους όρους, η κοινοπραξία θα αναλάβει τις υπηρεσίες λειτουργίας και συντήρησης των κόκκινων και πράσινων γραμμών του μετρό του Ντουμπάι, καθώς και της διαδρομής 2020. Θα εξυπηρετεί επίσης τη λειτουργία του τραμ του Ντουμπάι και όλων των περιουσιακών στοιχείων των δικτύων μετρό και τραμ συμπεριλαμβανομένων των τρένων, κέντρα ελέγχου, σταθμοί και η σχετική υποδομή.

Το σύστημα του μετρό είναι ενσωματωμένο σε ένα ευρύτερο, πολυτροπικό δίκτυο που προσφέρει μια σειρά επιλογών ταξιδιού, που συνδέουν σταθμούς μετρό με λεωφορεία, ταξί και θαλάσσιες υπηρεσίες

Αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία ελέγχου τρένου (CBTC) επιπέδου 4, που παρέχεται από την Thales - η οποία αυξάνει την ικανότητα μεταφοράς μειώνοντας το χρονικό διάστημα μεταξύ των τρένων - το δίκτυο του μετρό του Ντουμπάι είναι το μακρύτερο πλήρως μη αυτοματοποιημένο και αυτοματοποιημένο δίκτυο μετρό στον κόσμο.

Διαθέτει δύο γραμμές (συμπεριλαμβανομένης της Διαδρομής 2020) που καλύπτει συνολικά 90 χλμ., Συμπεριλαμβανομένης της σήραγγας 15,8 χλμ. Και 53 πλήρως κλιματιζόμενοι σταθμοί που προσφέρουν εγκαταστάσεις που κυμαίνονται από καταστήματα λιανικής έως Wi-Fi.

Το σύστημα του μετρό είναι ενσωματωμένο σε ένα ευρύτερο, πολυτροπικό δίκτυο που προσφέρει μια σειρά από επιλογές ταξιδιού, που συνδέουν σταθμούς μετρό με λεωφορεία, ταξί και θαλάσσιες υπηρεσίες. Εξοπλισμένο με 129 αμαξοστοιχίες μετρό, το δίκτυο του μετρό παρέχει εύκολη πρόσβαση σε βασικές τοποθεσίες όπως το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι, το Μπουρτζ Χαλίφα, το Dubai Healthcare City και ο ιστότοπος Expo 2020, όπου τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πρόκειται να φιλοξενήσουν μια εξαιρετική έκδοση του World Expo event για έξι μήνες από τον Οκτώβριο του 2021.

Το δίκτυο τραμ της πόλης χωρίς catenary, το οποίο άνοιξε το 2014, εκμεταλλεύεται ένα σύστημα τροφοδοσίας επιπέδου εδάφους APS. Με συνολικό μήκος 10,6 χιλιόμετρα, το δίκτυο τραμ της πόλης αποτελείται από 11 σταθμούς και 11 τραμ Alstom Citadis, που συνδέονται με δύο σταθμούς του μετρό: Dubai Marina και Jumeirah Lake Towers.

Έξυπνο και βιώσιμο

Αυτό το JV συνδυάζει την εκτεταμένη γνώση της MHI και της MC για το δίκτυο μετρό του Ντουμπάι με την εμπειρία του Keolis σε αυτοματοποιημένες λειτουργίες μετρό. Το JV θα συνεργαστεί μαζί με το RTA για να προσφέρει το όραμά του για την παγκόσμια, έξυπνη και βιώσιμη κινητικότητα για την πόλη. Ο Keolis-MHI θα:

εκπαιδεύστε περίπου 2.000 μέλη του προσωπικού στην προσέγγιση «Zero Harm» και στην προσέγγιση «Σκέψη σαν επιβάτης», η οποία διασφαλίζει ότι η ασφάλεια και η ικανοποίηση των επιβατών βρίσκονται στο επίκεντρο των εργασιών της

να αναπτύξει την τεχνογνωσία και το ταλέντο των τοπικών κοινοτήτων με την απασχόληση των Εμιράτων και τη συνεργασία με τοπικές επιχειρήσεις

Βελτιώστε την πολυτροπική εμπειρία ταξιδιού με καινοτομίες στις πληροφορίες επιβατών σε πραγματικό χρόνο και βελτιστοποιημένα χρονοδιαγράμματα

Διαχειριστείτε και βελτιώστε τον κύκλο ζωής του τροχαίου υλικού και των περιουσιακών στοιχείων της υποδομής, μέσω προγνωστικών συντηρήσεων και διαδικασιών που βασίζονται σε δεδομένα, ψηφιοποίησης και οπτικοποίησης

να συνεχίσει να υποστηρίζει και να ανταλλάσσει γνώσεις και βέλτιστες πρακτικές μέσω μιας κοινότητας χιλιάδων εμπειρογνωμόνων σιδηροδρόμων που εργάζονται σε εννέα δίκτυα μετρό και 26 τραμ

Ο Keolis διαχειρίζεται πολλά άλλα αυτοματοποιημένα δίκτυα μετρό σε όλο τον κόσμο, τα οποία περιλαμβάνουν τη Λυών και τη Ρεν στη Γαλλία, τη Ντόχα (Κατάρ), τη Σαγκάη (Κίνα) και το Χαϊντεραμπάντ (Ινδία).

smartcitiesworld.net/news/news/keolis-to-operate-dubais-driverless-metro-and-tram-networks-6210

Επιμέλεια:     Χρήστος Γιαννακίδης

sidirodromikanea
sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ