2021-03-29 11:19:19
Φωτογραφία για Εξαδάκτυλος: Δεν πρέπει να ανοίξει τίποτα μέχρι τις 12 Απριλίου. Πρώτα το λιανεμπόριο (βίντεο)
Να μην υπάρξει καμία χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων μέχρι τις 12 Απριλίου υπογράμμισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Εξαδάκτυλος υποστήριξε πως οι επόμενες 10 μέρες είναι δύσκολες και υπάρχει κίνδυνος να υπονομευτούν οι δραστηριότητες του καλοκαιριού.

«Είναι δύσκολες οι επόμενες 10 μέρες. Αν επιβαρύνουμε την επιδημιολογική κατάσταση, θα υπονομεύσουμε τις δραστηριότητες του καλοκαιριού. Ακόμα δεν είδαμε την επιπέδωση και την σταθεροποίηση που θέλουμε. Να μην υπάρξει καμία χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων μέχρι τις 12 Απριλίου».

Σχετικά με τα σχολεία, ο κ. Εξαδάκτυλος πως θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στο λιανεμπόριο, αφού είναι δραστηριότητα που φέρνει εισόδημα σε οικογένειες.

Στάθηκε επίσης στη συμβολή των σχολείων στη μετάδοση του κορονοϊού, όπως έχει διαπιστωθεί.

«Στην 1η φάση θεωρήσαμε ότι είχαμε μεγάλη μετάδοση στα σχολεία
. Έκλεισαν πρώτα, άνοιξαν τελευταία. Στην 2η φάση θεωρήσαμε ότι δεν υπήρξε τέτοια μετάδοση. Και διαπιστώσαμε μόνο όταν προχωρήσαμε στον περιορισμό αυτή της δραστηριότητας, ότι άρχισε το lockdown του Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου να αποδίδει. Στην 3η φάση, που υπάρχει αλλαγή του ιού και αφορά τις περισσότερο τις νεότερες ηλικίες, διαπιστώσαμε ότι 11 Γενάρη ανοίξαμε τα σχολεία, και στις 23 αρχίζει να αναστρέφεται η πτωτική τάση της πανδημίας που διαρκούσε από το δεύτερο κύμα».

Υποστήριξε πως το ότι τώρα το επιδημιολογικό φορτίο στην Θεσσαλονίκη ανεβαίνει ενώ στην Αθήνα σταθεροποιείται, οφείλεται στα σχολεία.
themaygeias
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ