2021-04-12 23:58:06
Φωτογραφία για Takis: Το ιταλικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού με το ελληνικό όνομα
Τα εμβόλια «Takis» και «Reithera» είναι δύο ιταλικά εμβόλια κατά του κορονοϊού, τα οποία βρίσκονται σε πειραματική φάση από δύο εταιρείες της ευρωπαϊκής χώρας. Οι ιταλικές εταιρείες ευελπιστούν πως τα σκευάσματά τους για την αντιμετώπιση του κορονοϊού θα πάρουν έγκριση από τις ιταλικές Αρχές. Το εμβόλιο «Takis» αποτελεί μία προσπάθεια της ομώνυμης εταιρείας με την υποστήριξη της Rottapharm Biontech. Πρόκειται για εμβόλιο που βασίζεται στο DNA, «το πρώτο αυτού του είδους στην Ευρώπη», όπως τόνισαν οι υπεύθυνοι, μιλώντας στα μέλη της Ενωσης Ξένων Ανταποκριτών της Ρώμης.

Οι έρευνες βρίσκονται στην πρώτη φάση (με 80 εθελοντές) και ο Λουίτζι Αουρισίκιο, ιδρυτής της «Takis», ευελπιστεί ότι, αν όλα πάνε καλά, το σκεύασμα αυτό κατά της Covid-19 θα μπορέσει να διατεθεί στην αγορά, σε περίπου ένα χρόνο. Ο Αουρισίκιο, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε ότι «το όνομα της εταιρείας του προέρχεται από το ελληνικό επίθετο ταχύς, διότι ο στόχος των ερευνητών, είναι να μπορέσουν να προσφέρουν, με μεγάλη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, θεραπευτικές λύσεις». Έως τώρα, για τις έρευνες του εμβολίου Takis έχουν διατεθεί 7 εκατομμύρια ευρώ, αλλά οι υπεύθυνοι φιλοδοξούν να μπορέσουν να εξασφαλίσουν και κρατική συμμετοχή.


Την ίδια στιγμή, το εμβόλιο «Reithera», βρίσκεται στη δεύτερη φάση των πειραμάτων, με τη συμμετοχή 600 εθελοντών σε 26 κέντρα. Η τρίτη φάση δεν έχει ακόμη καθοριστεί λεπτομερειακά και πολλά θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας και τα αποτελέσματα των πειραμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Το εμβόλιο αυτό χρησιμοποιεί ιικό φορτίο, όπως το AstraZeneca και το Johnson&Johnson και στην ανάπτυξή του συμμετέχει και το νοσοκομείο λοιμωδών νόσων της Ρώμης, Λάτζαρο Σπαλαντσάνι, το μεγαλύτερο της χώρας.
themaygeias
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ