2021-04-13 09:48:18
Φωτογραφία για ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ: 10 Tρόποι για να τις φτιάξετε μόνοι σας
Ιδέες τρόποι και συνδυασμοί καλαίσθητων υλικών  για να φτιάξετε τις δικές σας ξεχωριστές και χειροποίητες Πασχαλινές Λαμπάδες για μικρούς και μεγάλους. 

 Οι  πασχαλινές λαμπάδες που θα φτιάξετε μόνοι σας δεν είναι μια απλώς πιο οικονομική λύση, αφού πλέον στην πασχαλινή αγορά θα βρείτε τεράστια ποικιλία και σε σχετικά χαμηλές τιμές, αν και οι  ιδιαίτερα οικονομικές λαμπάδες είναι ταυτόχρονα σε πολλές περιπτώσεις ακόμη πιο ..."φτηνές" αισθητικά,  αλλά πριν και πάνω από όλα είναι μια επιλογή που θα δώσει στο δώρο σας ένα χαρακτήρα ανεκτίμητα προσωπικό. Πάντως ακόμη και σε ό,τι αφορά την σύγκριση κόστους, τα 5-10 ευρώ που είναι μέση τιμή για μια εντελώς ...μέτρια έτοιμη λαμπάδα αν τα διαθέσετε για υλικά είναι σίγουρο ότι θα φτιάξετε πολλές περισσότερες.   



erycandles.gr

Κατ΄αρχήν, από ένα κατάστημα που πουλά κεριά προμηθευτείτε λίγα παραπάνω κομμάτια απ΄όσες λαμπάδες έχετε σκοπό να φτιάξετε, αφού τα ..."μικροατυχήματα" και οι "απώλειες" σε όλες τις κατασκευές είναι μέσα στο παιχνίδι. :) 


Εκτός από τα κλασσικά θα βρείτε στην αγορά κεριά-λαμπάδες χρωματιστά, πολύχρωμα, οβάλ, πλακέ κλπ.  για να επιλέξετε.

Οι τρόποι για να στολίσετε μια πασχαλινή λαμπάδα είναι απλώς ...άπειροι, ανάλογα με τον χρόνο που θέλετε να διαθέσετε για μια τέτοια κατασκευή, πόσο πλούσια ή πιο απλή επιθυμείτε την όψη της, το αν προορίζεται για παιδιά ή μεγάλους κλπ.

Ενδεικτικά 10 τρόποι-υλικά   

για να μετατρέψετε ένα απλό κερί σε μια εντυπωσιακή πασχαλινή λαμπάδα:

etsy.com1. Mε Decoupage

Πολύ εύκολος τρόπος και για να συνδυάσετε το μοτίβο πάνω στο κερί με την συσκευασία της λαμπάδας, εφαρμόζοντας decoupage με το ίδιο σχέδιο χαρτιού πάνω στο κουτί ή την σακούλα που θα την τοποθετήσετε.

Δείτε ενδεικτικά εδώ μια από τις μεγαλύτερες συλλογές της εγχώριας αγοράς σε χαρτιά-χαρτοπετσέτες - είδη για decoupage και σε πασχαλινά σχέδια και εδώ βήμα-βήμα οδηγίες για το πως ακριβώς θα το κάνετε, αν και μπορείτε να κολλήσετε το χαρτί-μοτίβο που θα επιλέξετε πάνω στην λαμπάδα, με την κλασσική διαδικασία του decoupage, σαν να επρόκειτο για οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο. Δείτε εδώ λεπτομέρειες. 

pinterest.compinterest.com

2. Με κορδέλες

Πολύ καλαίσθητο στολισμό μιας λαμπάδας μπορείτε να πετύχετε χρησιμοποιώντας είτε αποκλειστικά υφασμάτινες κορδέλες σε διάφορα χρώματα-μεγέθη-είδη είτε εμπλουτίζοντας με αυτές τον διάκοσμο ενός κεριού όποιο και αν είναι το βασικό στοιχείο που έχετε επιλέξει για τον στολισμό του. 

Σε όλα τα καταστήματα-eshops  με είδη για χόμπυ-κατασκευές κλπ. αλλά και σε αυτά με υλικά για μπομπονιέρες, στολισμούς γάμων κλπ. θα βρείτε κορδέλες σε ποικιλία σχεδίων. 

Δείτε ενδεικτικά εδώ υφασμάτινες κορδέλες και εδώ  μια συλλογή από βαμβακερές και λινές κορδέλες σε πασχαλινά σχέδια. 

pinterest.com

3.Με Μdf ή Papier Mache διακοσμητικά 

craftbox.grΠολύ οικονομικά στοιχεία τα οποία μπορείτε επιπρόσθετα να επεξεργαστείτε με χρώμα, decoupage, ύφασμα κλπ. και να τα κρεμάσετε ή να τα κολλήσετε πάνω στις λαμπάδες αλλά και την συσκευασία τους. 

Δείτε ενδεικτικά εδώ τέτοιου τύπου διακοσμητικά και σε πασχαλινά σχέδια-σχήματα. 

123-mpomponieres.grpinterest.com4. Με κορδέλα λινάτσας ή δαντέλα

Κορδέλες λινάτσας - δαντέλας μεμονωμένα, σε συνδυασμό μεταξύ τους ή μαζί και με απλές υφασμάτινες κορδέλες και οποιοδήποτε άλλο διακοσμητικό, θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ιδιαίτερα καλαίσθητες πασχαλινές λαμπάδες. 

Δείτε ενδεικτικά εδώ μια συλλογή από κορδέλες-κορδόνια λινάτσας και εδώ κορδέλες δαντέλας 

pinterest.comjamjar.gr5. Με καρό - ριγέ - πουά υφάσματα

Σε έντονες, παλ, πασχαλινές ή όποιες άλλες αποχρώσεις θέλετε, για να δημιουργήσετε κορδέλες, τρέσες, φιόγκους κλπ. με τα οποία θα στολίσετε ιδιαίτερα εντυπωσιακά ακόμη και απλά λευκά κεριά. 

Πολύ όμορφο προκύπτει το τελικό αποτέλεσμα σε μια λαμπάδα και εάν απλώς καλύψετε ένα μεγάλο μέρος του κεριού με ύφασμα, κολλώντας το με απλή κόλλα χειροτεχνίας (ατλακόλ) ή πιστόλι σιλικόνης. 

Δείτε ενδεικτικά εδώ συλλογές τέτοιων υφασμάτων, κατάλληλα για κάθε είδους κατασκευές, σε μεγάλη ποικιλία μοτίβων -  αποχρώσεων και ιδιαίτερα καλές τιμές.  

pinterest.compedikafotistika.com

6. Με σπάγγο - νήμα - σκοινί

Θα χρειαστεί απλώς να κολλήσετε, με απλή κόλλα χειροτεχνίας (ατλακόλ) ή πιστόλι σιλικόνης περιμετρικά της λαμπάδας σπάγγο, νήμα πλεξίματος, λεπτό σκοινί κλπ.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπάγγο-σκοινί σε φυσικό χρώμα ή χρωματιστά ή και να τα βάψετε με ακρυλικό χρώμα σε όποια απόχρωση θέλετε. 

Με αυτόν τον πολύ απλό τρόπο μαζί με  π.χ ένα μικρό διακοσμητικό, ένα αποξηραμένο κλαδάκι κλπ. και ένα απλό λευκό κερί μπορείτε να δημιουργήσετε πολύ όμορφες πασχαλινές λαμπάδες που το συνολικό τους κόστος δεν θα ξεπεράσει τα 3-4 ευρώ.  

7. Με μεταφορά εικόνας 

Ιδανική τεχνική για πλακέ κεριά αλλά και το αντίστοιχο λαμπαδόκουτο ή σακούλα και για να μεταφέρετε πάνω στην επιφάνειά τους οποιαδήποτε εικόνα εσείς θέλετε π.χ φωτογραφία του παιδιού που θα την χαρίσετε ή οποιαδήποτε άλλη παράσταση, κείμενο κλπ. 

Η συγκεκριμένη τεχνική είναι επίσης ο πιο απλός τρόπος για όσους ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν λαμπάδες - πασχαλινά κεριά με θρησκευτικές παραστάσεις. 

Δείτε εδώ βήμα-βήμα οδηγίες πως ακριβώς θα το κάνετε. 

etsy.com

8. Με στοιχεία από έτοιμο πηλό ή ζύμη σόδας

Σε καταστήματα με είδη για χόμπυ-κατασκευές, είδη δώρων κλπ. θα βρείτε έτοιμα κεραμικά στοιχεία σε διάφορα σχήματα αλλά βεβαίως είναι πολύ εύκολο και να δημιουργήσετε τα δικά σας από έτοιμο πηλό ή και ζύμη σόδας. 

selinigr.blogspot.grΔείτε εδώ και εδώ βήμα-βήμα οδηγίες για να δημιουργήσετε διακοσμητικά στοιχεία και με τους δύο τρόπους, τα οποία μπορείτε να βάψετε με ακρυλικά χρώματα και να κρεμάσετε ή να κολλήσετε πάνω σε πασχαλινές λαμπάδες.

Τέτοια στοιχεία ακόμη και σε πολύ απλά σχήματα μπορούν να ζωγραφιστούν και να αποκτήσουν όψη προσώπων, παιδικών ηρώων, ζώων κλπ. ενώ με έτοιμο πηλό ή και ζύμη σόδας μπορείτε να φτιάξετε και μονογράμματα για να διακοσμήσετε τις λαμπάδες σας. 

pinterest.comstella-handicrafts.blogspot.gr9. Με χρώμα - ζωγραφική 

Είτε με ειδικά χρώματα για κεριά, αν πρόκειται για μία πολύ ιδιαίτερη-περίτεχνη λαμπάδα, είτε με απλά ακρυλικά χρώματα, χρώματα περιγράμματος κλπ. μπορείτε να διακοσμήσετε την επιφάνεια της λαμπάδας με συγκεκριμένα σχέδια ή πιο αφηρημένες χρωματικές συνθέσεις, μετατρέποντάς την πραγματικά σε ένα χειροποίητο ...έργο τέχνης. 

Λαμπάδες που θα επιλέξετε να δημιουργήσετε με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζονται πολλά επιπρόσθετα διακοσμητικά στοιχεία, που θα κρύψουν το ζωγραφισμένο σχέδιο, προσθέστε μόνο μια απλή κορδέλα, ένα φιογκάκι κλπ και ασφαλώς το σύνολο θα προκύψει ιδιαίτερα εντυπωσιακό αν με τον ίδιο τρόπο διακοσμήσετε το κουτί ή την σακούλα της λαμπάδας. 

imaginehearts.com10. Mε χάντρες 

Πολύ ιδιαίτερος και εξαιρετικά οικονομικός τρόπος για να δημιουργήσετε πασχαλινές λαμπάδες με ασορτί συσκευασία, δημιουργώντας το μονόγραμμα  τόσο πάνω στο κερί όσο και στο κουτί ή την σακούλα της λαμπάδας. 

Δείτε εδώ βήμα-βήμα πως ακριβώς θα το κάνετε. 

jamjar.grΚαι * Γενικά οι ...παρεμβάσεις που μπορείτε να κάνετε πάνω σε ένα απλό κερί για να το μετατρέψετε σε πασχαλινή λαμπάδα είναι δύο κατηγοριών:

1. Αυτές που θα αλλάξουν την όψη του ίδιου του κεριού.

2. Τα πρόσθετα διακοσμητικά, δεμένα ή κολλημένα, πάνω στην επιφάνειά του. 

etsy.com

Σε ό,τι αφορά το πρώτο μέρος, ειδικά αν επιλέξετε ένα απλό λευκό κερί,  μπορείτε ή να το "επεξεργαστείτε" με τεχνικές όπως π.χ το decoupage που μπορεί θαυμάσια να εφαρμοστεί και σε μια λαμπάδα όπως σε οποιουδήποτε άλλο είδους κεριού ή να καλύψετε ένα μέρος της επιφάνειας του κεριού με ύφασμα, σκοινί, σπάγγο κλπ. 

Όποιο υλικό κι αν επιλέξετε θα δουλέψετε με απλή κόλλα χειροτεχνίας ή ακόμη καλύτερα με θερμοκολλητικό πιστόλι και θα αφήσετε την κόλλα να στεγνώσει εντελώς πριν ξεκινήσετε να προσθέτετε στην λαμπάδα διακοσμητικά στοιχεία, επίσης με χρήση κόλλας ή δένοντας τα πάνω σε κερί με κορδόνια, κορδέλες κλπ.  

Φυσικά και μπορείτε να δημιουργήσετε πολύ πιο σύνθετες κατασκευές συνδυάζοντας τεχνικές και υλικά πάνω στην ίδια λαμπάδα όπως και να προσθέσετε επίσης χειροποίητα διακοσμητικά στοιχεία που θα φτιάξετε από ύφασμα, έτοιμο πηλό, ξύλο, χαρτί  κλπ 

etsy.com*Είτε θελήσετε να τα διακοσμήσετε ταιριαστά με το κερί είτε όχι, το κουτί ή η σακούλα στα οποία θα την τοποθετήσετε αποτελεί επίσης βασικό στοιχείο της όλης δημιουργίας σε μια χειροποίητη πασχαλινή λαμπάδα.

Τόσο σε καταστήματα e-shops με είδη αμπαλάζ όσο και σε πολυκαταστήματα θα βρείτε κουτιά ή ειδικές χαρτονένιες σακούλες για λαμπάδες σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων αποχρώσεων για να επιλέξετε. Δείτε ενδεικτικά εδώ συσκευασίες για πασχαλινές λαμπάδες.

art-colour.grΈνας εξαιρετικός τρόπος ώστε από μια λαμπάδα που θα χρησιμοποιηθεί για ...μερικά λεπτά, κάτι να μείνει για πάντα σε όποιον την προσφέρετε, είναι να χρησιμοποιήσετε για την συσκευασία της όχι χάρτινο αλλά ξύλινο κουτί. 

Δείτε ενδεικτικά εδώ  απλό ξύλινο λαμπαδόκουτο σε πολύ οικονομική τιμή που μπορείτε να διακοσμήσετε με χρώμα και κάθε είδους τεχνική δημιουργώντας μια πραγματικά εντυπωσιακή και χειροποίητη συσκευασία για πασχαλινές λαμπάδες.  

modernmoms.gr*Στα καταστήματα - eshops με είδη-υλικά για μπομπονιέρες, στολισμούς γάμων κλπ. εκτός από κορδέλες, κορδόνια, υφάσματα κλπ. θα βρείτε έτοιμα και σε πολύ μεγάλη ποικιλία κάθε τύπου - σχεδίου υφασμάτινα, χάρτινα, ξύλινα, μεταλλικά, γυάλινα κλπ. διακοσμητικά που μπορούν θαυμάσια να χρησιμοποιηθούν για να διακοσμήσετε πασχαλινές λαμπάδες. Δείτε ενδεικτικά εδώ ένα από τα μεγαλύτερα  e-shops της Ελληνικής αγοράς με τέτοια είδη. 

*Για την γενική διακόσμηση του κεριού και αν η φαντασία σας ...αρνείται να βοηθήσει, ρίξτε αρχικά μια γρήγορη ματιά στις έτοιμες λαμπάδες που κυκλοφορούν στην αγορά και θα διαπιστώστε ότι πραγματικά είναι πολύ εύκολο  να δημιουργήσετε κάτι ανάλογο. 

etsy.com*Ανάλογα με τα χρώματα των υλικών και το σχέδιο των διακοσμητικών, μπορείτε να δημιουργήσετε λαμπάδες πάνω σ΄ένα συγκεκριμένο θέμα.  

Για παράδειγμα με άσπρο και μπλε, μπορείτε να φτιάξετε λαμπάδες σε στυλ ναυτικό, για όσους αγαπημένους σας θα γιορτάσουν την ανάσταση σ΄ένα ελληνικό νησί, με τα χρώματα της αγαπημένης τους ομάδας και ένα σχετικό διακοσμητικό να εντυπωσιάσετε με τις λαμπάδες σας τα παιδιά, λαμπάδες με αποκλειστικά ροζ ή γαλάζιες αποχρώσεις για πολύ μικρά παιδιά κλπ.  

*"Εγώ θέλω την Minnie..."

Όσο "καλλιτεχνική" και φτιαγμένη με αγάπη και μεράκι και εάν είναι η λαμπάδα σας, καμιά ιδιαίτερη εντύπωση δεν θα κάνει σ΄ένα πιτσιρίκι που έχει ξεκαθαρίσει προς πάσα κατεύθυνση ποιος συγκεκριμένος ήρωας θέλει να το ...συνοδεύσει στην εκκλησία την ανάσταση. :)

modernmoms.grΑν λοιπόν επιμένετε "χειροποίητα" αλλά δεν θέλετε και να χαλάσετε το χατήρι των παιδιών:

- Επισκεφτείτε ένα κατάστημα παιχνιδιών και  αγοράστε μικρές φιγούρες-κουκλάκια του αγαπημένου τους ήρωα. Σίγουρα θα βρείτε μεγάλη ποικιλία, προσέξτε απλά το μέγεθος να είναι τέτοιο που ούτε να "χάνονται" πάνω στο κερί ούτε και να το κρύβουν εντελώς και αν είναι δυνατόν επιλέξτε υφασμάτινα, ξύλινα ή μεταλλικά παιχνίδια και όχι πλαστικά. 

-Δέστε τις φιγούρες πάνω τις λαμπάδες, φροντίζοντας το χρώμα στο κερί και τα υπόλοιπα στοιχεία που θα προσθέσετε να είναι ταιριαστά με το παιχνίδι.

pinterest.com*Όχι μόνο για μικρούς...

Κανένας κανόνας δεν ορίζει ότι όσοι δεν παίρνουν πια λαμπάδα δώρο από ...την νονά ή τον νονό πρέπει απαραιτήτως να κρατούν στην ανάσταση ένα σκέτο άσπρο κερί.

Δημιουργείστε λοιπόν πασχαλινές λαμπάδες για εσάς, τους φίλους και τους δικούς σας ανθρώπους, με τον ίδιο όπως και για τα παιδιά τρόπο, απλά εδώ φροντίστε να είστε κάπως πιο "φειδωλοί" στη διακόσμηση αλλά και στο μέγεθος του κεριού σε σχέση με εκείνο μιας παιδικής λαμπάδας. 

Ένας διακοσμητικός σπάγγος τυλιγμένος γύρω από το κερί, μια κορδελίτσα ή και μόνο ένα μικρό μεταλλικό, ξύλινο ή υφασμάτινο διακοσμητικό καρφωμένο πάνω στο κερί, είναι αρκετά.

Ειδικά αν φιλοξενηθείτε σε κάποιο σπίτι για τις ημέρες του Πάσχα, μια χειροποίητη λαμπάδα για όλους όσους θα περάσετε μαζί τις γιορτές, από τα πιο όμορφα και οικονομικά δώρα.

craftaholic.gr

Τέλος, ακόμη και αν δεν μπείτε στην διαδικασία να φτιάξετε τις πασχαλινές λαμπάδες μικρών και μεγάλων, προτιμήστε κάποιες από τις πολύ όμορφες χειροποίητες λαμπάδες που κατασκευάζουν επαγγελματίες χειροτέχνες.

Τα ίσως λιγοστά ευρώ παραπάνω που θα σας κοστίσουν αξίζουν και με το παραπάνω την τεράστια διαφορά σε γούστο και αισθητική, σε σχέση με τις γενικά κοινότυπες λαμπάδες των πολυκαταστημάτων. 

Δείτε και εδώ 100+ πασχαλινές λαμπάδες
soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ