2021-04-15 23:46:46
Φωτογραφία για DIY Διακοσμητικά κακτάκια από βότσαλα - πέτρες
Από τις πιο εντυπωσιακές DIY κατασκευές με βότσαλα - πέτρες τα πολύ ξεχωριστά γλαστράκια με  ...πέτρινους διακοσμητικούς κάκτους. 

Πρωτότυπα, απλά στην κατασκευή τους, οικονομικά,  τα μοναδικά  γλαστράκια σας που αποκλείεται να ξεραθούν :) και θα διακοσμήσουν εξαιρετικά το τραπέζι του μπαλκονιού ή της αυλής αλλά και όποιο άλλο σημείο προτιμάτε στο εσωτερικό του σπιτιού. 



Για να φτιάξετε τους διακοσμητικούς κάκτους θα χρειαστείτε μόνο πέτρες - μεγάλα βότσαλα σε κατάλληλο σχήμα και ακρυλικά χρώματα. 

Διαλέξτε πέτρες με κατάλληλο σχήμα και μέγεθος που αρχικά θα τις βάψετε σε πράσινο, κιτρινωπό ή όποιο άλλο χρώμα προτιμάτε. 

Αφού στεγνώσει το χρώμα με άσπρη ή μαύρη μπογιά και πολύ λεπτό πινελάκι σχεδιάστε πάνω στην επιφάνειά τους τελίτσες, λοξές γραμμούλες, Χ ή σταυρουδάκια ώστε να αποκτήσουν όσο πιο πειστική όψη κάκτων. 



Αφήστε τα χρώματα να στεγνώσουν εντελώς και περάστε ένα προστατευτικό βερνίκι.



"Σφηνώστε" τις ζωγραφισμένες πέτρες σε γλαστράκια και καλύψτε την επιφάνεια του χώματος με χαλίκι.

Για να δημιουργήσετε τέτοια κακτάκια σε σχήματα που αποτελούνται από περισσότερες πέτρες, θα τις κολλήσετε μεταξύ τους με πιστόλι σιλικόνης ή μια διάφανη ισχυρή κόλλα γενικής χρήσης.  



Πέτρες ή βότσαλα με όχι εντελώς λεία αλλά ελαφρά "άγρια" επιφάνεια, θα δώσουν πιο πειστική όψη στο τελικό αποτέλεσμα. 



Αναμειγνύοντας μικρές ποσότητες πράσινου χρώματος με λίγες σταγόνες άσπρου ή μαύρου, θα δημιουργήσετε πολύ εύκολα σκουρόχρωμες ή πιο απαλές πρασινωπές αποχρώσεις, για να βάψετε τις πέτρες. 



Ενώ η διαδικασία κατασκευής είναι πολύ απλή, το τελικό αποτέλεσμα αισθητικά εξαρτάται κυρίως από τον συνδυασμό των αποχρώσεων σε πέτρες και γλαστράκια όπως και τα σχήματα στις πέτρες. 



Tip: Όπως συχνά συνηθίζουμε να λέμε στο Soulouposeto και όσο ακόμη είστε αρχάριοι σε έναν συγκεκριμένο τύπο κατασκευών το μυστικό της επιτυχίας είναι αρχικά να ...αντιγράψετε σε κάθε λεπτομέρεια  αυτό που είδατε και σας άρεσε. Στην πορεία και όσο όχι μόνο το χέρι αλλά και το ...μάτι αποκτά την εμπειρία μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε ελεύθερα πάνω στην γενική τεχνική με δικά σας επιμέρους σχέδια σε ό,τι αφορά σχήματα, αποχρώσεις κλπ. 

Δείτε και Κατασκευές για ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ με ΒΟΤΣΑΛΑ-ΠΕΤΡΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ