2021-04-15 22:15:07
Φωτογραφία για Ένα απλώς ...μαγικό σπίτι
Τα σπίτια πριν και πάνω απ΄όλα είναι οι στιγμές που άνθρωποι πέρασαν και περνούν σε αυτά, τα σπίτια πριν και πάνω απ΄όλα, είναι η ...ιστορία τους. Αυτή είναι που δημιουργεί στα παλιά σπίτια μια διαφορετική και ατμόσφαιρα, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για ένα εξοχικό σπίτι σαν το συγκεκριμένο μέσα σε ένα μαγευτικό φυσικό τοπίο. 

Νησί Skarpo στο Σουηδικό αρχιπέλαγος, λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Στοκχόλμη. 

Έτος κατασκευής 1904, ξύλινο και με την τυπική αρχιτεκτονική της εποχής στην Β.Ευρώπη, για σπίτια εκτός αστικού ιστού, με τις τζαμαρίες που προσφέρουν φως και απίστευτη θέα στο καταπράσινο τοπίο και την θάλασσα.  

Πρόκειται πραγματικά για ένα μαγευτικό σπίτι, αρχιτεκτονικά, διακοσμητικά, σαν τοποθεσία ενώ και ο πολύ μεγάλος περιβάλλον χώρος, αφού στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα εξοχικό κτήμα, συμβάλλει πολύ στην γενική αίσθηση που δημιουργεί.



Στο εσωτερικό διασώζονται σχεδόν στο σύνολό τους εξαιρετικής αισθητικής τα παλιά έπιπλα και αντικείμενα, από όλα τα χρόνια που χρησιμοποιήθηκε σαν εξοχική κατοικία από τρεις διαφορετικές οικογένειες, που αποτέλεσαν τους προηγούμενους ιδιοκτήτες του για περισσότερα από εκατό χρόνια. 

Πρόκειται πραγματικά για έναν ...παράδεισο, για όσους αγαπούν την εξοχή και την vintage ατμόσφαιρα. Ένα σπίτι που ασφαλώς όχι μόνο το κόστος αγοράς αλλά και αυτό της συντήρησής του είναι τεράστιο και ο πιθανός λόγος που οι ιδιοκτήτες του αποφάσισαν να το πουλήσουν.  Και αυτή είναι η μοναδική ...μελαγχολική διαπίστωση, μέσα στην όλη ομορφιά της ατμόσφαιρας. Ότι ζούμε σε μια εποχή που και η ιστορία ...αγοράζεται από όποιον έχει την οικονομική δυνατότητα. 





ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

historiskahem.se
soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ