2021-04-21 11:52:53
Φωτογραφία για Πάσχα στην πόλη και με περιορισμούς - Οι αποφάσεις



Οριστικό τέλος στις ελπίδες για «Πάσχα στο χωριό», που καλλιέργησε το προηγούμενο διάστημα με διαρροές, βάζει η κυβέρνηση, καθώς τα επιδημιολογικά στοιχεία παραμένουν δραματικά, απαγορεύοντας αποφάσεις υψηλού ρίσκου, όπως το «πράσινο φως» για μετακίνηση εκατομμυρίων κατοίκων της Αττικής και μεγάλων αστικών κέντρων στην ύπαιθρο. 

Ενώ λοιπόν, σήμερα συνεδριάζει η  επιτροπή ειδικών, που θα διαμορφώσει το πλάνο μέτρων για τις γιορτές του Πάσχα (σ.σ. δεν αποκλείεται να υπάρξουν και εντός της ημέρας ανακοινώσεις) η κυβερνητική εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να επιτρέψει τις μετακινήσεις από νομό σε νομό. 



Συγκεκριμένα, την πρόθεση της κυβέρνησης να μην επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις εν όψει του Πάσχα επιβεβαίωσε μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, η Αριστοτελία Πελώνη. «Θα περιμένουμε την εισήγηση της Επιτροπής. Η θέση της κυβέρνησης είναι να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις

. Να μη ρισκάρουμε να μεταφερθεί ιικό φορτίο, από περιοχές, που έχουν υψηλό σε άλλες», σημείωσε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν ακόμη και το απόγευμα οι σχετικές ανακοινώσεις, ωστόσο, τόνισε πως για την ώρα δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για μήνυμα του πρωθυπουργού και πως εάν επιλεγεί ένας τέτοιος τρόπος επικοινωνίας με τους πολίτες, αυτό θα ανακοινωθεί.

Αναγνώρισε την ανάγκη των πολιτών να ξεφύγουν και να φύγουν από τις πόλεις ύστερα από τόσους μήνες εγκλεισμού, σημείωσε, όμως πως η μαζική μετακίνηση από την Αθήνα σε περιοχές με άλλο φορτίο ίσως να τις επιβαρύνει. «Άλλο η Αθήνα και οι δυνατότητες που υπάρχουν στο ΕΣΥ», δήλωσε. Επίσης, προανήγγειλε ελέγχους στα διόδια ακριβώς για να μην υπάρξει μετακίνηση από νομό σε νομό.

Αναφερόμενη, δε, στους λόγους που η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων συνεδριάζει σήμερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος εξήγησε ότι η κυβέρνηση θέλει να δοθεί στους πολίτες όσο το δυνατόν γρηγορότερα μία ορατότητα για το Πάσχα.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος στην ουσία  επιβεβαίωσε ότι η Ανάσταση θα γίνει στις 9 το βράδυ του Μ. Σαββάτου, αφού η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν θα αρθεί, αλλά θα υπάρξει διαφοροποίηση στο ωράριο της απαγόρευσης, λέγοντας πως «παράνομα στις εκκλησίες δεν θα είμαστε». Εκτιμάται ότι το βράδυ της Ανάστασης η απαγόρευση κυκλοφορίας θα επεκταθεί κατά μιάμιση ή δύο ώρες και θα ξεκινήσει στις 10.30 ή στις 11 το βράδυ. 

Πασχαλινό τραπέζι για λίγους 

Όσον αφορά στο πασχαλινό τραπέζι, η Α. Πελώνη είπε ότι θα πρέπει να είναι μόνο δυο οικογένειες, δηλαδή στα πρότυπα των Χριστουγέννων.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να υπάρξει και σύσταση στους πολίτες – οι οποίοι θα έρθουν σε επαφή με άλλες οικογένειες ή παρέες το Πάσχα – να υποβληθούν σε self test, έτσι ώστε να εντοπιστούν τυχόν ασυμπτωματικοί φορείς και αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού.



Υπενθυμίζεται, ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος στη χθεσινή συνεδρίασή της  αποφάσισε τη μεταφορά της ώρας των Ιερών Ακολουθιών τη Μεγάλη Εβδομάδα, με ώρα έναρξης τις 18:30, αναλογία 1 άτομο ανά 25 τ.μ. και ανώτατο όριο τα 100 άτομα. Ειδικότερα, αποφάσισε τη χρονική μετάθεση των Ακολουθιών κατά μισή ώρα νωρίτερα: ήτοι στις 18.30 από την Κυριακή των Βαΐων έως τη Μεγάλη Τετάρτη, την Μεγάλη Πέμπτη στις 17.30 και τη Μεγάλη Παρασκευή στις 18.00.

Επιπλέον, αποφασίστηκε ομόφωνα η τελετή της Ανάστασης να τελεστεί στις 9 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στο προαύλιο των ναών και θα ακολουθήσει η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία εντός του ναού. 

(ΤΕ 21/4/21)

Δείτε ακόμα:

Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ