2021-04-22 20:53:31
Φωτογραφία για Σταϊκούρας: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές για Επιστρεπτέα 7 και ενισχυμένη αποζημίωση έως 4.000 ευρώ



Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει η πληρωμή της επιστρεπτέας προκαταβολής 7 στους δικαιούχους όπως προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Όπως είπε " την επόμενη εβδομάδα, την μεγάλη εβδομάδα θα πιστωθεί σε λογαριασμούς των συμπατριωτών μας, άρα ένα σημαντικό κομμάτι στην εστίαση, η επιστρεπτέα προκαταβολή 7 που είναι σημαντικό κεφάλαιο το οποίο θα πιστωθεί την επόμενη εβδομάδα, την μεγάλη εβδομάδα. Ταυτόχρονα θέλω να σας πω ότι υπάρχει πρόβλεψη για την ενισχυμένη αποζημίωση ειδικού σκοπού από 1.000 ευρώ μέχρι 4.000 ευρώ για κλάδους που έμειναν κλειστούς τον μήνα Απρίλιο που είναι και η εστίαση. Άρα στις αρχές Μαΐου ή κάπου στα μέσα Μαΐου θα υπάρχει επιπλέον χρηματοδότηση της εστίασης. Και επίσης θέλω να σας πω ότι τρέχει ήδη το πρόγραμμα Γέφυρα δηλαδή το κράτος χρηματοδοτεί τις δόσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων προς το τραπεζικό σύστημα. Για πρώτη φορά επιβραβεύεται η συνέπεια στη χώρα και θα τρέξει και τον Μάιο το πρόγραμμα της επιδότησης τμήματος των παγίων δαπανών".



Για την επιδότηση για την επανεκκίνηση της εστίασης

Όσον αφορά στο πότε θα εκταμιευθεί η επιδότηση για την επανεκκίνηση της εστίασης στους επιχειρηματίες του κλάδου με την πλατφόρμα να ανοίγει στις 10 Μαΐου είπε “Θα ήθελα να συνεννοηθούμε με τον επισπεύδοντα υπουργό, τον υπουργό Ανάπτυξης“. Και συνέχισε λέγοντας ότι “Είναι ένα ορθό μέτρο το οποίο ξεκίνησε από το υπουργείο Ανάπτυξης, βρήκαμε τους πόρους μέσω ΕΣΠΑ, πιθανόν αυτό το πρόγραμμα να επεκταθεί και σε άλλους κλάδους. Θα υπάρχουν σχετικές ανακοινώσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης. Το χρονοδιάγραμμα θα το θέσει το υπουργείο".

"Στις συζητήσεις που έχω με το επισπεύδον υπουργείο Ανάπτυξης τρέχουν όσο γίνεται πιο γρήγορα την όλη διαδικασία", σημείωσε αναφερόμενος στο θέμα της καταβολής της επιδότησης αυτής.

(ΠΕ 22/4/21)

Δείτε ακόμα:

Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ