2021-05-19 12:38:08
Φωτογραφία για 24ωρο και πάλι το μετρό της Νέας Υόρκης.
Η ομάδα καλωσορίσματος ήταν στη θέση της. Στις 1:45 π.μ., τέσσερις υπάλληλοι μεταφορών καθάριζαν παγκάκια, απολύμαιναν τα σκαλοπάτια με χλωρίνη και ξέπλεναν τη βρωμιά από έναν σταθμό του μετρό στο Μπρούκλιν. Τέσσερις ένστολοι αστυνομικοί παρακολούθησαν.

Ο 18χρονος Ναντάβ Σαχάφ (Nadav Shahaf), μαθητής Γυμνασίου, ντυμένος στα κόκκινα, εκτός από μία μαύρη μάσκα που φορούσε, κατέβηκε πηδώντας τις σκάλες και κάθισε σε ένα πρόσφατα καθαρισμένο παγκάκι. Ηταν όλο δικό του. Κατευθυνόταν στο σπίτι μετά από μια βόλτα αργά το βράδυ με τη φίλη του.

«Είμαι χαρούμενος που φτάσαμε σε αυτό το σημείο», είπε. «Ήταν ένα δύσκολο ταξίδι, αλλά κάναμε καλή δουλειά ως πόλη, ως κοινότητα».

Το 24ωρο μετρό της πόλης της Νέας Υόρκης είχε επιστρέψει.

Το πιο πολυσύχναστο σύστημα μεταφορών του έθνους επέστρεψε σε πλήρη υπηρεσία τρίζοντας νωρίς τη Δευτέρα μετά από ένα και πλέον χρόνο κλεισίματος της διανυκτέρευσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας για να παρέχει περισσότερο χρόνο για τον καθαρισμό και την απολύμανση τρένων, σταθμών και εξοπλισμού. Ηταν το μεγαλύτερο προγραμματισμένο κλείσιμο του μετρό από το 1904 που άνοιξε.


Η επανέναρξη της υπηρεσίας όλο το εικοσιτετράωρο έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή για το σύστημα μεταφορών με φόβους σχετικά με την αύξηση του εγκλήματος στο μετρό μετά από μια σειρά τυχαίων επιθέσεων που έχουν επίσης δημιουργήσει ερωτήματα σχετικά με το πόσο πρόθυμοι θα είναι οι επιβάτες για να επιστρέψουν στο μετρό και να ωθήσουν τη μετακίνηση πιο κοντά σε προπαραδημικά επίπεδα.

Ωστόσο, η αποκατάσταση της πλήρους υπηρεσίας του μετρό αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ορόσημο στο μακρύ δρόμο της πόλης πίσω από μια κρίση δημόσιας υγείας που έκανε τη Νέα Υόρκη παγκόσμιο επίκεντρο της επιδημίας. Είναι μια από τις λίγες πόλεις του κόσμου που συνήθως δεν κλείνει ποτέ το μετρό, που αποτελεί πηγή υπερηφάνειας για τους Νεοϋορκέζους.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που οι άνθρωποι επιστρέφουν 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα (24-7)», είπε η Σάρα Φάινμπεργκ (Sarah Feinberg), η προσωρινή επικεφαλής του μετρό, σε τηλεοπτική συνέντευξη που προβλήθηκε την Κυριακή. «Είμαστε μια πόλη 24-7, θέλουμε να είμαστε ένα σύστημα 24-7. Ημασταν πάντα εκτός από τον περασμένο χρόνο, οπότε είναι υπέροχο να μπορούμε να επαναφέρουμε τη μετακίνηση σε 24 ώρες την ημέρα».

Η επιστροφή του 24ωρου μετρό έρχεται καθώς τα ποσοστά ιών μειώθηκαν και οι τάξεις των εμβολιασμένων αυξήθηκαν, ενώ η πολιτεία και οι γειτονικές Νέα Ιερσέη και Κονέκτικατ σκοπεύουν να άρουν σχεδόν όλους τους περιορισμούς πανδημίας την Τετάρτη.

Επίσης, ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι η πόλη θα αναπτύξει 250 επιπλέον αστυνομικούς στο μετρό, πέραν των 3.000 που ήδη εποπτεύουν το σύστημα.

ekirikas.com

sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ