2021-05-24 02:04:28
Φωτογραφία για Εξορμήσεις: Άσπρη λίμνη - Κεδρόδασος - Μηλιά

Εξόρμηση στα Χανιά με πολλούς προορισμούς αλλά έναν για τις καλοκαιρινές βουτιές είναι και αυτή που κάναμε το περασμένο Σάββατο.

Πρώτη στάση η Άσπρη λίμνη. 

Πηγαίνοντας προς τα βορειοδυτικά των Χανίων και λίγο μετά το καταφύγιο άγριας ζωής Βιτσιλιάς κοντά στο χωριό Έλος είναι μια περίεργη και ταυτόχρονα πανέμορφη λίμνη η οποία ονομάζεται "Άσπρη λίμνη". 



Το αξιοσημείωτο της περιοχής είναι οι ταμπέλες και τα σημάδια όπου πρέπει να είσαι πολύ παρατηρητικός για να τα δεις. Το αποτέλεσμα όμως μας δικαιώνει. Εκεί πήραμε την ανάσα μας αλλά οι άνεμοι ήταν αρκετά ισχυροί οπότε και χαράξαμε πορεία για αλλού. 

Κεδρόδασος

6 περίπου χιλιόμετρα ποιο νότια και κοντά στο Ελαφονήσι είναι το Κεδρόδασος. Ένα πανέμορφο τοπίο με τους κέδρους από την μια και τα καταγάλανα νερά από την άλλη που δεν χορταίνεις να το κοιτάς. 

Εκεί φτάνεις μέχρι ένα σημείο με αμάξι ενώ ακολουθεί ένα δεκάλεπτο περπάτημα το οποίο δεν είναι ιδιαίτερα κουραστικό. 



Θα πρέπει να γνωρίζεται ωστόσο ότι σε κάποια σημεία της παραλίας επιτρέπεται ο γυμνισμός, (Όχι εμείς δεν κάναμε) οπότε καλό είναι να ξέρετε ότι υπάρχει κόσμος που κάνει ολικό μαύρισμα.

Μηλιά

Τι καλύτερο από ένα απογευματινό καφεδάκι λίγο πριν την επιστροφή. Ο δρόμος μας έβγαλε στην Μηλιά, το χωριό που όπως έχει ακουστεί, δεν έχει καθόλου ρεύμα.

Φτάσαμε εκεί ψάχνοντας ένα μέρος για να πιούμε ένα καφεδάκι. Χωμένο κυριολεκτικά μέσα στο δάσος πλέων δεν είναι κατοικήσιμο. Είναι πολύ όμορφα και πολύ γραφικά, περπατώντας χάνεσαι μέσα στην φύση.  





Εκεί ωστόσο έχει ένα ταβερνάκι το οποίο για κακή μας τύχη θα άνοιγε σε μία εβδομάδα. Οπότε αρκεστήκαμε σε μια μικρή βόλτα εκεί γύρο και κατόπιν αποχωρήσαμε.  

Η βόλτα ολοκληρώθηκε με ένα καφεδάκι στην πλατεία ενός κοντινού χωριού.

Αν ψάχνετε παραλία με πανέμορφα νερά τότε σας συνιστούμε Κεδρόσασος δαγκωτό. 

doriforosnews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ