2021-06-23 07:04:38
Φωτογραφία για GlobalData: Προβλέψεις για “εκτόξευση” των σιδηροδρομικών ταξιδιών στο Ην. Βασίλειο το φετινό καλοκαίρι.
Αυξημένα κατά 107% εκτιμάται πως θα είναι τα σιδηροδρομικά ταξίδια στο Ην. Βασίλειο το φετινό καλοκαίρι, σε σχέση με πέρυσι, οπότε και κατέγραψαν πτώση κατά 60%, σε σύγκριση με το 2019, εξαιτίας την πανδημίας. Αυτό προκύπτει σύμφωνα με έρευνα της κορυφαίας εταιρίας δεδομένων και αναλύσεων, GlobalData.

Τα σιδηροδρομικά ταξίδια ήταν δημοφιλή για τους εγχώριους τουρίστες του Ηνωμένου Βασιλείου, πριν από την πανδημία, καθώς 16 εκατομμύρια εγχώριοι τουρίστες στο Ηνωμένο Βασίλειο ταξίδεψαν σιδηροδρομικώς το 2019. Ωστόσο, αυτό μειώθηκε κατά 60% το 2020 λόγω της πανδημίας COVID-19 και των μέτρων που επιβλήθηκαν. Σύμφωνα, ωστόσο, με την GlobalData, εφέτος το καλοκαίρι τα ταξίδια με τρένο στη χώρα θα μπορούσαν να αυξηθεί κατά 105,7% το 2021. Στην εξέλιξη αυτή αναμένεται να συνεισφέρει η κάρτα Interrail, που επιτρέπει ευέλικτες επιλογές ταξιδιού σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, και η οποία θα μπορούσε να αποδειχθεί ιδιαίτερα επικερδής για την εγχώρια τουριστική βιομηχανία.


Σε συνεργασία με την Εθνική Λοταρία και την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, ένα σιδηροδρομικό εγχείρημα αναπτύσσεται για ταξίδια σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο, όπως σημειώνει η GlobalData, προβλέπεται ιδιαίτερα αποτελεσματικό, καθώς οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί λόγω COVID-19 περιορίζουν τις διεθνείς ταξιδιωτικές επιλογές των Βρετανών αυτό το καλοκαίρι.

Η Johanna Bonhill-Smith, αναλύτρια Ταξιδιών και Τουρισμού στην GlobalData, σχολιάζει: “Τα ταξίδια διεθνώς είναι περίπλοκα για τους τουρίστες στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην τρέχουσα κατάσταση, λόγω των ταξιδιωτικών απαιτήσεων που σχετίζονται με τον COVID-19. Αυτό σημαίνει ότι ο εγχώριος τουρισμός είναι το βασικό επίκεντρο πολλών Βρετανών τουριστών, ανεξάρτητα από την ηλικία, το εισόδημα ή το υπόβαθρο. Ένα ταξίδι με τρένο εντός του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις επιθυμίες των καταναλωτών”.

money-tourism.gr

sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ