2021-06-28 12:01:14
Φωτογραφία για Η αναβάθμιση της γραμμής Πλατύ –Φλώρινας στους αμέσους στόχους του ΟΣΕ .
Την αναβάθμιση της γραμμής και των σιδηροδρομικών σταθμών στο τμήμα Πλατύ –Φλώρινας έβαλε στους αμέσους στόχους ο Οργανισμός σιδηροδρόμων Ελλάδος, αυτό αποκάλυψε σήμερα μιλώντας στα «Σιδηροδρομικά Νέα» ο Αν. Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Αθανάσιος Κοτταράς.

«Τα κονδύλια έχουν εγκριθεί και η υλοποίηση του έργου της αναβάθμισης της γραμμής θα ξεκινήσει σύντομα» ανέφερε ο κ. Κοτταράς.

Χθες ο Αν Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ επισκέφτηκε την Πτολεμαΐδα και το Αμύνταιο ενώ παραβρέθηκε και μίλησε στην ημερίδα που διοργανώθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας στο Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών.

Στην Πτολεμαΐδα ο κ. Κοτταράς συναντήθηκε με το Δήμαρχο Εορδαίας Παναγιώτη Πλακέτα και πραγματοποιήθηκε αυτοψία στη γραμμή Αμύνταιο-Πτολεμαΐδα.

«Θέληση μας είναι η επαναλειτουργία της γραμμής Πτολεμαΐδα – Αμύνταιου και την σύνδεση της με το σιδηροδρομικό δίκτυο και προς Θεσσαλονίκη και προς Βόρεια με το Μοναστήρι» ανέφερε ο κ. Κοτταράς.


Στο Αμύνταιο εξετάστηκε το θέμα με το καθιστών ιδιοκτησίας μεταξύ του ΟΣΕ και του Δήμου με την ανταλλαγή εκτάσεων.

«Είναι καιρός να ξεκαθαρίσουμε το ιδιοκτησιακό καθεστώς που μας ταλανίζει εδώ και χρόνια και να γνωρίζει ο καθένας τι έχει» μας είπε ο κ. Κοτταράς.

Κατά την συνάντηση μας με το Αν. Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ θέσαμε και τα θέματα, του σιδηροδρομικού μουσείου , της έλλειψης προσωπικού στον Οργανισμό και τις καταργήσεις δρομολογίων τρένων.

-Είναι γνωστό το ενδιαφέρον του για το μουσειακό σιδηρόδρομο και το αίτημα των Φίλων Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης για επιστροφή της άμαξας του Σουλτάνου στην Θεσσαλονίκης το βλέπει θετικά.

Για την έλλειψη προσωπικού παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα και έχουν γίνει όλες οι αναγκαίες διαδικασίες προ το αρμόδιο Υπουργείο με συγκεκριμένες προτάσεις.

«Η έλλειψη προσωπικού δεν είναι λόγος για να μη δρομολογούνται τρένα. Ο ΟΣΕ καλύπτει με το αναγκαίο προσωπικό και προς Δυτική Θεσσαλία και τη γραμμή Λιανοκλάδι –Στυλίδα και Κατάκολο – Ολύμπια και επίσης την γραμμή Θεσσαλονίκη –Αλεξανδρούπολη» μας τόνισε ο κ Κοτταράς

Σήμερα το πρωί ο Αν. Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ είχε συνάντηση στον Σιδηροδρομικό Επιβατικό σταθμό Θεσσαλονίκης με στελέχη του Οργανισμού οπού και ενημερώθηκε για την κατάσταση και το προβλήματα δικτύου στη Μακεδονία.

Χρήστος Γιαννακίδης

sidirodromikanea
sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ