2021-07-04 13:05:52
Φωτογραφία για Τουρκία: Νέες απειλές Ερντογάν για γεωτρήσεις και έρευνες σε Μεσόγειο και Κύπρο

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ προανήγγειλε γεωτρήσεις και σεισμικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο.

Ειδικότερα, με αφορμή την επικείμενη επίσκεψή του στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου, οι Ευρωπαίοι ζήτησαν να μην είναι έντονη η ρητορική του και ο ίδιος απάντησε ότι «εγώ δεν ακούω κανέναν, δε δέχομαι οδηγίες από κανέναν».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, κατά την ομιλία του στον Σαγγάριο, δήλωσε πως ο ίδιος «δεν δέχεται οδηγίες από κανέναν» και εξήγησε με έντονο τρόπο: «Προχθές μίλησα με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και μου είπε “άκουσα ότι θα πάτε στην Κύπρο”, εγώ της απάντησα “ναι, θα πάω”. “Από εκεί να μη δίνετε σκληρά μηνύματα” μου επισήμανε και εγώ απάντησα “αν είναι έτσι, να μου πείτε και τα μηνύματα που θα δώσω εγώ εκεί και να διαβάσω το κείμενο που θα δώσετε”. Δηλαδή, αυτοί ακόμη δεν έμαθαν ποιος είμαι. Εγώ είμαι παιδί αυτού του λαού. Εσένα πότε σου δόθηκε η εντύπωση πως ο Ερντογάν πραγματοποιεί ομιλίες με οδηγίες;».





Περισσότερα: newsbomb

doriforosnews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ