2021-07-07 08:40:07
Φωτογραφία για Ποιοι φορείς είναι οι πιο κατάλληλοι για το UFBB Η κατάθεση των προσφορών για το μεγάλο ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) ανάπτυξης υποδομών υπερυψηλής ευρυζωνικότητας – UltraFast Broadband (UFBB) συνολικού προϋπολογισμού 870 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, έχει οριστεί για τις 17 Σεπτεμβρίου.

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ιδανικά θα ήθελε να μην αναγκαστεί από τους ενδιαφερόμενους σε μετάθεση της προαναφερόμενης ημερομηνίας καθώς η ανάθεση του έργου έχει καθυστερήσει.

Επίσης ιδανικά θα ήθελε να υποβληθούν τουλάχιστον τρεις προσφορές ώστε να μην αναθέσει περισσότερες από τρεις Γεωγραφικές Ζώνες σε ένα ανάδοχο (το έργο χωρίζεται σε 7 περιοχές).

Με βάση τις πληροφορίες από τον ανταγωνιστικό διάλογο που προηγήθηκε και τις δηλώσεις των ιδίων των ενδιαφερομένων οι πιο «ζεστοί» για το έργο είναι τρεις, χωρίς αυτό να αποκλείει την κατάθεση προσφοράς και από κάποιους ή κάποιον από τους υπόλοιπους φορείς που εκδήλωσαν αρχικά ενδιαφέρον.

Από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους πιο κοντά στο έργο φαίνεται να είναι ο ΟΤΕ και η Wind. Η Vodafone αρχικά συμμετείχε στη διαδικασία οι πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι πλέον δεν ασχολείται.

Σε τροχιά κατάθεσης προσφοράς για το UFBB είναι η κοινοπραξία των Grid – Τέρνα Ενεργειακή. Η Grid Telecom, θυγατρική του ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) «κτίζει» τη θέση της στην τηλεπικοινωνιακή αγορά χονδρικής.

Μάλιστα χθες ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα στο πλαίσιο του 4ου συνεδρίου Υποδομών και Μεταφορών είπε πως για τη θυγατρική Grid είναι στρατηγικός στόχος η διεκδίκηση περιοχών στο UFBB για την παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών χονδρικής.Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ