2021-07-15 23:40:36
Φωτογραφία για Ο χυμός γκρέιπφρουτ και τα φάρμακα είναι ασυμβίβασταΤο γκρέιπφρουτ το τρώμε σκέτο ως φρούτο, αν και περισσότερο το πίνουμε σε χυμούς με την προσθήκη χυμού και άλλων φρούτων.

Οι ιδιότητές του και οι δράσεις του πολλές, καθώς το γκρέιπφρουτ και ο χυμός του έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε κάλιο και σε βιταμίνη C, είναι το τρίτο  σε περιεκτικότητα εσπεριδοειδή, στη βιταμίνη μετά το πορτοκάλι και το λεμόνι, συστατικά που χρειάζεται το σώμα σας για να λειτουργεί σωστά και μπορούν, το γκρέιπφρουτ και ο χυμός του, και πρέπει να αποτελούν μέρος μιας υγιεινής διατροφής.

Ο χυμός γκρέιπφρουτ και το γκρέιπφρουτ όμως, μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο λειτουργίας των φαρμάκων που μπορεί να παίρνει κάποιος και  η αλληλεπίδραση αυτή μπορεί να είναι ανησυχητική.

Η FDA έχει απαιτήσει ορισμένα συνταγογραφούμενα και μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (OTC) που λαμβάνονται γενικά από το στόμα, να  περιλαμβάνουν προειδοποιήσεις, οι οποίες να εφιστούν την προσοχή όταν μαζί με αυτά καταναλώνεται γκρέιπφρουτ και ο χυμός του.

Με πρόσφατη ανακοίνωση, η FDA τονίζει ότι η λήψη γκρέιπφρουτ μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, όπως η αναστολή του ενζύμου CYP3A4, όταν τρώγεται ή πίνεται, αντίστοιχα, μαζί με κάποια φάρμακα.

Ακολουθούν παραδείγματα ορισμένων τύπων φαρμάκων** με τα οποία ο read more:https://botanologia.gr/o-chymos-gkreipfroyt-kai-ta-farmaka-einai-asymvivasta/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ