2021-07-19 11:18:43
Φωτογραφία για Πέθανε ο Τόλης Βοσκόπουλος
Ο θρύλος του πενταγράμμου, Τόλης Βοσκόπουλος, έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών.

Ο σπουδαίος Έλληνας τραγουδιστής πέθανε λίγες ημέρες πριν τα γενέθλιά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες  έφυγε από ανακοπή καρδιάς στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Τον Μάιο, ο Τόλης Βοσκόπουλος είχε εισαχθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο με προβλήματα στο αναπνευστικό, καθώς είχε νιώσει ένιωσε μία έντονη δύσπνοια και το οξυγόνο του ήταν σε χαμηλά επίπεδα.

Ένας από τους σημαντικότερους τραγουδιστές στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, ξεχώρισε από τα πρώτα του βήματα, λόγω του στυλ, αλλά και του τρόπου ερμηνείας και ντυσίματος του. Οι φανατικοί θαυμαστές του τον αποκαλούσαν Πρίγκιπα. Βρισκόταν στην κορυφή του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού για δεκαετίες, όμως η καθιέρωσή του στο πεντάγραμμο ήρθε με την «Άγωνία» το 1968 σε σύνθεση του Γιώργου Ζαμπέτα που μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα ξεπέρασε τις 300.000 πωλήσεις, ένα νούμερο που θεωρούνταν άπιαστο για εκείνη την εποχή.


Για πάνω από 35 χρόνια όλες του οι εμφανίσεις ήταν sold-out με τον Πρίγκιπα να αποθεώνεται από τους φανατικούς θαυμαστές. Οι μεγάλες επιτυχίες του ήταν: «Δυο καρδιές», «Το φεγγάρι πάνωθέ μου», «Μα εγώ αγαπώ μία», «Και εσύ θα φύγεις», «Γλυκά πονούσε το μαχαίρι», «Οι άντρες δε μιλούν πολύ», «Άιντε στην υγειά της», «Αδέλφια μου, αλήτες, πουλιά», «Ανεπανάληπτος», «Πριν χαθεί το όνειρό μας», «Της Χελιδονούς το ρέμα», «Τσιγγάνα για χατίρι σου», «Ψύλλοι στα αφτιά μου», «Μου χρωστάει μια αγάπη η ζωή».

Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πέθανε ο Τόλης Βοσκόπουλος
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πέθανε ο Τόλης Βοσκόπουλος
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ