2021-07-27 09:52:15
Φωτογραφία για Μάστιγα τα πάρτι σε βίλες στη Μύκονο. Το κόλπο με τον «Μεξικανό» και τα νέα πρόστιμα με στόχο να περιοριστούν
Τρόπους προκειμένου να εντοπίζουν και να βάζουν τέλος στα κορονοπάρτι της Μυκόνου αναζητά η ΕΛ.ΑΣ.

Έπειτα από το μίνι lockdown που επιβλήθηκε, η Μύκονος επέστρεψε στους κανονικούς της ρυθμούς, τα πάρτι που διοργανώνονται όμως με μεγάλο αριθμό καλεσμένων, και χωρίς τήρηση μέτρων, προκαλούν προβληματισμό στις Αρχές.

Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία από το τελευταίο πενθήμερο σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκαν εννιά πάρτι σε βίλες του νησιού. Από αυτά τα έξι ήταν το περασμένο Σαββατοκύριακο. Σε αυτά επιβλήθηκαν έξι πρόστιμα των 50.000 ευρώ και τρία για διατάραξη κοινής ησυχίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτά συμμετείχαν από 50 έως και 400 άτομα, ενώ όπως προκύπτει οι διοργανωτές είχαν σκαρφιστεί μέχρι και τρόπους προκειμένου να μεταφέρονται στις τοποθεσίες των πάρτι οι πλούσιοι πελάτες. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα τα πάρτι διοργανώνονται ακόμα και σε θαλαμηγούς, με αποτέλεσμα να κινητοποιείται το Λιμενικό.


Πώς «ξετρυπώνουν» τα κορονοπάρτι

Σε αυτό το πλαίσιο έχουν αναπτύξει τακτικές προκειμένου να εντοπίζουν πιο εύκολα τις βίλες όπου διοργανώνονται τα πάρτι. Μία από τις μεθόδους βασίζεται στη δυνατή μουσική που προέρχεται από τις βίλες. Όταν λοιπόν φτάνουν σε κάποια, χτυπούν τα κουδούνια. Τις περισσότερες φορές όμως δεν τους ανοίγουν τις πόρτες. Έτσι, την επόμενη ημέρα επισκέπτονται τις οικίες και μέσα από τα ρολόγια της ΔΕΗ βρίσκουν τους ιδιοκτήτες. Στη συνέχεια προσπαθούν να φτάσουν μέσω αυτών στον ενοικιαστή βάσει του εγγράφου μίσθωσης. Αφού βρουν τα στοιχεία του τού βεβαιώνουν και το πρόστιμο.

Βρίσκουν κόλπα για να αποφύγουν τα πρόστιμα

Και με αυτόν τον τρόπο όμως οι αστυνομικοί βρίσκονται μπροστά σε εμπόδια καθώς οι διοργανωτές των πάρτι προσπαθούν να σκαρφιστούν κόλπα ώστε να μην τους βεβαιωθούν τα πρόστιμα.

Έτσι λοιπόν υπάρχουν περιπτώσεις που η ΕΛ.ΑΣ ακολουθεί την μεθοδολογία που περιγράφηκε παραπάνω, αλλά φτάνοντας στους ενοικιαστές, εκείνοι ισχυρίζονται και αποδεικνύουν πως δεν μπόρεσαν να πάνε στις βίλες που νοίκιασαν αλλά πήγε φίλος τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση που ο ενοικιαστής ήταν Μεξικάνος και βρισκόταν στη χώρα του, και άρα ο διοργανωτής είχε χρησιμοποιήσει «μεσάζοντα» προκειμένου να διοργανώσει το πάρτι και έτσι να ξεφύγει το πρόστιμο.

Στη Μύκονο ο Χρυσοχοΐδης - Εισήγηση προστίμων και για τους ιδιοκτήτες

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΕΛ.ΑΣ είναι σε αναζήτηση νέων μεθόδων για να εντοπίζονται πιο εύκολα τα κορονοπάρτι, αλλά και πρακτικών ώστε να αποτρέπεται η διοργάνωσή τους.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρέθηκε μάλιστα χθες στη Μύκονο μαζί με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλη Καραμαλάκη, και προανήγγειλε αλλαγές στη νομοθεσία. «Αυτό είναι μία δυσχερής και δύσκολη δουλειά πράγματι. Και πρέπει να σας πω ότι υπάρχει μία συνεργασία όλων των τοπικών φορέων με την Αστυνομία, η οποία κάνει μία τεράστια προσπάθεια. Ήδη χθες το βράδυ επέβαλε και άλλα πρόστιμα. Θα εισηγηθούμε περαιτέρω αλλαγές στη νομοθεσία, έτσι ώστε να είναι ακόμα πιο ευχερέστερη η εξεύρεση, ο εντοπισμός και η τιμωρία όσων διοργανώνουν πάρτι σε βίλες. Και πιστεύω ότι μπαίνοντας κάθε μέρα στην κανονικότητα όλο και περισσότερο, αυτό το φαινόμενο δεν θα υπάρχει», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο αλλαγής στη νομοθεσία ώστε να επιβάλλονται πρόστιμα και στους ιδιοκτήτες των κατοικιών στις οποίες οι ενοικιαστές διοργανώνουν τα πάρτι. Στόχος είναι να γίνεται πιο προσεκτική επιλογή των ενοικιαστών και εξετάζεται το ενδεχόμενο να τίθενται αυστηρότεροι όροι στα συμβόλαια εκμίσθωσης.

Σημειώνεται τέλος, ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο νησί υπενθύμισε ότι στη νέα Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου από 60 αστυνομικοί υπηρετούν πλέον 186 εκ των οποίων οι 152 μόνιμοι.
themaygeias
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ