2021-07-27 23:38:31
Φωτογραφία για Από μια παλιά συρταριέρα σε μια απίστευτη παιδική ...κουζίνα
Η φαντασία είναι ένα προσόν αναντικατάστατο, συχνά πολυτιμότερο και πολύ πιο ...σωτήριο από κάθε ικανότητα, σε κάθε φάση της ανθρώπινης ζωής.

Γι΄αυτό είναι το πρώτο που θα πρέπει να καλλιεργούμε στα παιδιά μέσα κυρίως από το παιχνίδι και με κάθε πιθανό και ...απίθανο τρόπο. Η κατασκευή παιχνιδιών από κάθε είδους αντικείμενα είναι ένας τέτοιος τρόπος που εντυπωσιάζει τα παιδιά πολύ παραπάνω από οποιοδήποτε έτοιμο παιχνίδι και η συγκεκριμένη μετατροπή μιας παλιά συρταριέρας σε παιδική κουζίνα είναι απλά ...απίστευτη!

Οι επιμέρους μετατροπές που έχουν πραγματοποιηθεί στο έπιπλο, εκτός του βαψίματος, είναι κοψίματα του ξύλου ανά σημεία και προσθήκες στοιχείων, ώστε τελικά να αποκτήσει απόλυτα αληθοφανή και πολύ ...γουστόζικη όψη κουζίνας!

Οι βασικές μετατροπές:

- Ένα κομμάτι ξύλου έχει βιδωθεί στο πίσω μέρος του επίπλου, σαν "πλάτη".

Δύο βιδωμένα πηχάκια πάνω στο ξύλο κάνουν την κατασκευή σταθερότερη και δημιουργούν την επιφάνεια για να βιδωθούν απλά γαντζάκια για να κρεμιούνται τα ...κατσαρολικά :) 


-  Το δεύτερο συρτάρι του επίπλου έχει αφαιρεθεί  και στην πρόσοψη έχει τοποθετηθεί - κολληθεί ένα κουρτινάκι!

- Το πρώτο συρτάρι έχει μετατραπεί σε φούρνο!

Η πρόσοψη του συρταριού έχει αποσυναρμολογηθεί από το υπόλοιπο συρτάρι και έχει βιδωθεί στις δύο κάτω γωνίες (με μεταλλικές γωνιές) έτσι ώστε από συρτάρι να ανοίγει σαν ντουλάπι και ένα τμήμα έχει αφαιρεθεί (με σέγα) ώστε να είναι εμφανής η ...σχάρα του φούρνου!

- Επίσης με σέγα έχει κοπεί στο επάνω μέρος του επίπλου ένα στρογγυλό τμήμα σε διάσταση τέτοια ώστε που να στέκεται σταθερά το μεταλλικό λεκανάκι - νεροχύτης, ενώ είτε με χρώμα είτε με αυτοκόλλητο μαυροπίνακα είναι εύκολο να δημιουργηθούν τα μάτια της κουζίνας!

- Μια παλιά βρύση έχει κολληθεί πάνω στο ξύλο, όπως και οι διακόπτες της κουζίνας!

Το κοψίματα και οι βασικές μετατροπές ασφαλώς θα πρέπει να προηγηθούν και όλα τα σημεία να τριφτούν πολύ καλά με γυαλόχαρτο ώστε να είναι εντελώς λεία, ακολουθεί το βάψιμο και στην συνέχεια η προσαρμογή των επιπρόσθετων - κολλημένων στοιχείων, για τα οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σιλικόνη ή μια ισχυρή κόλλα γενικής χρήσης. 

Έπιπλα αυτής της μορφής, που για την συγκεκριμένη χρήση δεν ενδιαφέρει καθόλου η κατάσταση στην οποία βρίσκονται, θα βρείτε στα καταστήματα - eshops παλιών - μεταχειρισμένων επίπλων σε πολύ οικονομικές τιμές, ενώ αν δεν έχετε την δυνατότητα να κάνετε μόνοι σας τα κοψίματα σημαδέψτε τα σημεία κοπής - σχήματα πάνω στο ξύλο, αποτανθείτε σε έναν επαγγελματία ξυλουργό που θα τα κάνει πολύ εύκολα και κρατείστε για εσάς αλλά και για το ...πιτσιρίκι σας το υπόλοιπο και πολύ ...δημουργικό κομμάτι της όλης κατασκευής :)

ΠΗΓΗ:

bubblestitchquilts.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ