2021-08-11 08:26:40
Φωτογραφία για VIDEO: Sinaxa on-line cu Înaltpreasfințitul Părinte Ierótheos Vlachos, Mitropolit de Nafpaktos şi Sfântul Vlasie [28 Octombrie 2020]
Este prima telesinaxă organizată de Biserica Studenților „Sfântul Ioan Evanghelistul și Sfântul Ierarh Nicolae” – Cluj-Napoca împreună cu Asociația Pemptousia din Grecia și portalul Doxologia, având ca invitat pe IPS Ierótheos Vlachos. Tema conferinței este Viața Sfântului Calinic al Edessei (1918-1984), Starețului Înaltpreasfinției Sale.

Biografie

Mitropolitul Ierotheos Vlachos, s-a născut în 1945 la Ioannina, Grecia. A absolvit Școala Teologică din cadrul Universității din Salonic și a fost hirotonit diacon în 1971 și preot în 1972. A activat în Arhiepiscopia Atenei ca preot și director al Secției pentru Tineret în perioada 1987-1995. A predat limba greacă și a ținut cursuri de etică ortodoxă la Școala Teologică Sfântul Ioan Damaschinul a Patriarhiei Antiohiei din nordul Libanului timp de mai multe semestre. A fost ales ca mitropolit de Nafpaktos și Hagios Vlasios în 1995.


Scriitor prolific, IPS. Hierotheos Vlachos a publicat mai mult de 60 de cărți în limba greacă. Mai multe dintre ele au fost traduse în alte limbi, inclusiv în engleză, franceză, spaniolă, arabă, română, rusă, sârbă, bulgară, maghiară și chineză.

Studiile sale se bazează pe teologia patristică și se extind asupra problemelor contemporane. Lecturile sale despre Părinții isihaști ai Filocaliei și asocierile cu isihaștii actuali de la Muntele Athos și din alte părți l-au condus la concluzia că teologia ortodoxă este o știință a vindecării omului. Aceasta este o temă explorată în cartea sa inovativă despre „Psihoterapia ortodoxă” (1986). Alte teme analizate în lucrările sale includ învățăturile Sfântului Grigore Palama, monahismul ortodox și slujirea pastorală. Cele mai recente cărți ale sale tratează probleme legate de genetică și bioetică, văzute din perspectiva ortodoxă.

Sursă biografie – Doxologia.

Πηγή: sfantulmunteathos
paraklisi
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ