2021-08-11 13:18:15
Φωτογραφία για Πρόστιμο ρεκόρ μετά το θάνατο του παιδιού σε εμπορικό σιδηροδρομικό  σταθμό του Ηνωμένου Βασιλείου.
Στη WH Malcolm Limited έχει επιβληθεί πρόστιμο 6,5 εκατομμυρίων λιρών (7,7 εκατομμύρια ευρώ) αφού κρίθηκε ένοχη για αμέλεια για τον θάνατο ενός έντεκαχρονου αγοριού το 2017. Η υπόθεση έρχεται στο φως ακριβώς όπως το ζήτημα της παράβασης σιδηροδρόμων έχει πάρει τα πρωτοσέλιδα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη.

του Simon Walton

Οι φορείς εκμετάλλευσης της Σκωτίας του Daventry International Rail Freight Terminal (DIRFT) στα αγγλικά Midlands, καταδικάστηκαν στο Northampton Crown Court μετά από δίωξη που ασκήθηκε από τον ρυθμιστή σιδηροδρόμων, το Γραφείο Σιδηροδρόμων και Οδικών (ORR). Η υπόθεση αφορούσε τον θάνατο του Harrison Ballantyne, ενός ντόπιου παιδιού, ο οποίος πέθανε τον Ιούνιο του 2017 αφού απέκτησε εύκολα πρόσβαση στο αμαξοστάσιο. Ο WH Malcolm κρίθηκε ένοχος για αδικήματα που σχετίζονται με τη νομοθεσία για την υγεία και την ασφάλεια.

Οι σιδηρόδρομοι δεν είναι παιδική χαρά


Παρά τις επανειλημμένες εκστρατείες, συμπεριλαμβανομένων των ετήσιων προσπαθειών ευαισθητοποίησης του Network Rail και της εκτεταμένης συνεργασίας με τα σχολεία από τη Βρετανική Αστυνομία Μεταφορών, η παράβαση παραμένει ένα σημαντικό ζήτημα στο δίκτυο των Βρετανικών Σιδηροδρόμων. Ωστόσο, η υπόθεση της WH Malcolm στο DIRFT είναι μια υπενθύμιση ότι η ευθύνη ανήκει από πολλές απόψεις στον κλάδο.Κτίριο επιχειρήσεων DIRFT (ORR)

Η βιομηχανία στο Ηνωμένο Βασίλειο συχνά υποστηρίζει ότι ο σιδηρόδρομος δεν είναι παιδική χαρά και ότι ακόμη και αθώοι λόγοι για την είσοδο σε σιδηροδρομικούς χώρους ή τον μόνιμο δρόμο δεν είναι αποδεκτοί. Ωστόσο, η καμπάνια εξακολουθεί να αποτυγχάνει να εντυπωσιάσει τα εγκληματικά στοιχεία, τα οποία συνηθίζουν να επιτίθενται σε εγκαταστάσεις.

Η κλοπή και ο βανδαλισμός είναι ενδημικά

Η παράβαση στον σιδηρόδρομο συχνά προκαλείται από λιγότερο αθώες προθέσεις. Οι κλοπές και οι βανδαλισμοί παραμένουν οι πιο συνηθισμένοι λόγοι παράνομης εισβολής στον σιδηρόδρομο. Το Network Rail φέρνει συνεχώς το ζήτημα στην προσοχή του κοινού. Το θέμα είναι επίσης ανησυχητικό στην ηπειρωτική Ευρώπη, όπου η υπόθεση αναδείχθηκε πρόσφατα σε έναν άλλο έφηβο-αυτή τη φορά ένα 14χρονο κορίτσι που επέβαινε σε φορτηγό τρένο μέσω Γερμανίας.

Η καταπάτηση για λιγότερο αθώους λόγους, όπως η κλοπή καλωδίων, παραμένει ένα ενδημικό πρόβλημα για τη σιδηροδρομική βιομηχανία (Βρετανική Αστυνομία Μεταφορών).

Στο Daventry, φαίνεται ότι το ζήτημα δεν περιελάμβανε καμία εγκληματική πρόθεση. Ο 11χρονος Ballantyne, παρέα με τους φίλους του, βρήκε τον δρόμο του στο τερματικό για να πάρει ένα ποδόσφαιρο. Είχε ανέβει στην κορυφή ενός στάσιμου βαγονιού, όπου δέχθηκε ένα θανατηφόρο ηλεκτροπληξία από την εναέρια γραμμή. Διαπιστώθηκε ο θάνατός του στο σημείο παρά τις προσπάθειες των ασθενοφόρων.

Απέτυχε η εκτίμηση του κινδύνου για τους άλλους

Κατά την καταβολή του προστίμου των 6,5 εκατομμυρίων λιρών στην υπόθεση του Harrison Ballantyne, οι χειριστές του DIRFT κρίθηκαν ένοχοι για δύο αδικήματα βάσει του μακροχρόνιου νόμου «Υγεία και ασφάλεια στην εργασία κ.λπ. 1974». Κατηγορήθηκαν για «αδυναμία να διασφαλίσουν, στο μέτρο του εύλογα εφικτού, ότι τα άτομα που δεν απασχολούνται δεν εκτίθενται σε κινδύνους για την υγεία και την ασφάλειά τους μέσω της συμπεριφοράς της επιχείρησής τους - και τους Κανονισμούς Διαχείρισης Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία 1999 - μη πραγματοποίηση κατάλληλης και επαρκούς αξιολόγησης των κινδύνων για την υγεία και την ασφάλεια των προσώπων, όχι κατά την απασχόλησή τους. »

Κατά τη διάρκεια μιας δίκης που διήρκεσε τρεις εβδομάδες, το δικαστήριο άκουσε πώς η έρευνα της ORR διαπίστωσε ότι ο WH Malcolm όχι μόνο δεν αξιολόγησε τον κίνδυνο μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης στον τερματικό σταθμό, αλλά επίσης απέτυχε να εφαρμόσει τα κατάλληλα μέτρα για την αποτροπή μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε μέρος του ιστότοπου όπου υπάρχει ήταν συχνές μεταφορές εμπορευμάτων και ο εναέριος εξοπλισμός ενεργοποιήθηκε στα 25.000 βολτ.

Αποτροπή καταπάτησης και εκπαίδευση παιδιών

"Οι σκέψεις μας παραμένουν στην οικογένεια και τους φίλους του Harrison", δήλωσε ο Ian Prosser, ο κύριος επιθεωρητής σιδηροδρόμων στο ORR, ο οποίος άσκησε την εισαγγελία. «Είναι σωστό ότι ο WH Malcolm θεωρείται υπεύθυνος για την αποτροπή της μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης και για τη μη διαχείριση των κινδύνων σε μια τραγωδία που θα μπορούσε να αποφευχθεί εντελώς».

Η σιδηροδρομική βιομηχανία έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στην πρόληψη της καταπάτησης και στην εκπαίδευση των παιδιών σχετικά με τους κινδύνους, είπε ο Prosser. "Αυτή η υπόθεση χρησιμεύει ως υπενθύμιση ότι εάν η πρόσβαση στον σιδηρόδρομο δεν ελέγχεται σωστά, συμβαίνουν σοβαρά γεγονότα όπως αυτό".

Η WH Malcolm Ltd εξέδωσε δήλωση στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. «Αναγνωρίζουμε την ετυμηγορία του δικαστηρίου και οι σκέψεις και τα συλλυπητήριά μας παραμένουν στην οικογένεια και τους φίλους του Χάρισον μετά από αυτό το τραγικό περιστατικό πριν από τέσσερα χρόνια».

https://www.railfreight.com/business/2021/08/10/record-fine-after-child-dies-at-uk-freight-terminal/

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης

sidirodromikanea
sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ