2021-08-19 13:41:01
Φωτογραφία για Αντιφάσκουν για τα τρένα Κίνας-Λιθουανίας.
Το αν οι αμαξοστοιχίες Κίνας-Λιθουανίας θα διακόψουν τη λειτουργία τους παραμένει ένα μυστήριο. Οι Σιδηρόδρομοι της Κίνας αρνήθηκαν κάθε σχέδιο διακοπής της κυκλοφορίας από και προς τη Λιθουανία, υποστηρίζοντας ότι τέτοιες αναφορές είναι ψευδείς.

 Νίκος Παπατόλιος

Σύμφωνα με έκθεση του πρακτορείου ειδήσεων BNS, η Κίνα επρόκειτο να αναστείλει τη σιδηροδρομική εμπορευματική μεταφορά προς τη Λιθουανία από τον Αύγουστο. Ωστόσο, οι Σιδηρόδρομοι της Κίνας ενημέρωσαν το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua για το αντίθετο. Ο Λιθουανός σύμβουλος μεταφορών στην Κίνα το επιβεβαίωσε δηλώνοντας στο Ταϊβανέζικο Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την αναστολή των τρένων μεταξύ Κίνας και Λιθουανίας.

Πολιτική ένταση

Οι φήμες σχετικά με τη διακοπή της σιδηροδρομικής μεταφοράς εμπορευμάτων μεταξύ των δύο χωρών εμφανίστηκαν μετά από ορισμένες πολιτικές εξελίξεις. Συγκεκριμένα, η Λιθουανία και η Ταϊβάν ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να ενισχύσουν τα ομόλογά τους ανοίγοντας γραφεία εκπροσώπησης σε κάθε χώρα. Ωστόσο, η Κίνα δεν ήταν ευχαριστημένη με την εξέλιξη και απέσυρε τον πρέσβη της από τη Λιθουανία, ενώ κάλεσε το κράτος της Βαλτικής να κάνει το ίδιο.


Μετά από αυτό το περιστατικό, ο Marius Skuodis, υπουργός Μεταφορών της Λιθουανίας, σχολίασε στα λιθουανικά μέσα ενημέρωσης ότι η ένταση θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει τον όγκο των σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών μεταξύ των δύο χωρών. Ωστόσο, ο Mantas Bartuska, Διευθύνων Σύμβουλος των Λιθουανικών Σιδηροδρόμων, ανέφερε ότι οι όγκοι μεταξύ Λιθουανίας και Κίνας είναι τόσο ασήμαντοι που ο αντίκτυπος θα είναι μικρός ακόμη και αν μειωθούν.

https://www.railfreight.com/beltandroad/2021/08/19/contradiction-over-china-lithuania-trains/

sidirodromikanea
sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ