2021-08-25 21:17:23
Φωτογραφία για Johnson & Johnson: 9πλάσια αντισώματα από τη δεύτερη δόση - Πότε πρέπει να χορηγηθεί
Ισχυρή αύξηση των αντισωμάτων κατά του κορονοϊού παράγει η δεύτερη δόση του εμβολίου της Johnson & Johnson, σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, η οποία τάσσεται υπέρ της αναμνηστικής δόσης. Η J&J δήλωσε ότι έρευνες έδειξαν ότι τα επίπεδα αντισωμάτων αυξήθηκαν κατά περίπου εννέα φορές στα άτομα που έλαβαν μια δεύτερη δόση του εμβολίου της, σε σύγκριση με τα αντισώματα που υπήρχαν ένα μήνα μετά τη λήψη της πρώτης δόσης.

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, η εταιρεία δεν διευκρίνισε πότε ακριβώς ή πόσα άτομα έλαβαν τη δεύτερη δόση, αν και οι πληροφορίες που αναρτήθηκαν σχετικά με την κλινική δοκιμή σε διαδικτυακή κυβερνητική βάση δεδομένων υποδεικνύουν ότι χορηγήθηκε έξι μήνες μετά την πρώτη δόση.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ενίσχυση της απόκρισης των αντισωμάτων σε συμμετέχοντες ηλικίας 18 έως 55 ετών, καθώς και σε άτομα 65 ετών και άνω που έλαβαν «χαμηλότερη» αναμνηστική δόση.


Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) εκτιμούν ότι οι εμβολιασμένοι με J&J θα χρειαστούν ενισχυτική δόση, ωστόσο περιμένουν περισσότερα δεδομένα πριν προχωρήσουν σε ανακοινώσεις.

Αναμνηστική δόση μετά από 8 μήνες

Η J&J ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι, βάσει των δεδομένων που δημοσιεύθηκαν στο ιατρικό περιοδικό New England Journal of Medicine, απαιτείται αναμνηστική δόση μετά από οκτώ μήνες σε όσους έχουν εμβολιαστεί. Σύμφωνα με την έρευνα, στην αναμνηστική δόση, καταγράφηκε ισχυρή απόκριση αντισωμάτων οκτώ μήνες μετά τη λήψη του μονοδοσικού εμβολίου της.

Σημειώνεται ότι το εμβόλιο J&J είναι εγκεκριμένο για επείγουσα χρήση σε άτομα 18 ετών και άνω.
themaygeias
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ